AATONAATTOYÖN RIISIPUUROKUULUMISET

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

riisipuuro uunissa

Minulle käy aina riisipuuroa keittäessä vähän hassusti. Puuro jämähtää pohjaan kiinni, maistuu palaneelta ja mantelikin unohtuu heittää mukaan. Sen kattilan siivous vasta työlästä onkin! Tänä jouluna päätin ottaa varman päälle. Laitoin riisipuuron uuniin siksi ajaksi, kun nautiskelin joulusaunan lämmöstä. Täydellinen aatonaattoillan, tai jo miltei -yön, yhdistelmä. Puurokin oli kaiken kukkuraksi niin herkullista, että tällä tavoin aion valmistaa sitä jatkossakin. Kukapa nyt jouluna malttaisi tuntia sekoitella riisipuuroa, siksi omanikin on varmaan aina palanut pohjaan. Kiitokset työkaverille, joka yllytti minua testaamaan tätä taktiikkaa.

Riisipuuro uunissa

Sekoita uunia kestävässä kasarissa tms yhteen litra maitoa (suosittelen täysmaitoa, koostumuksesta tulee ihana), desin verran riisipuuroriisiä ja hyppysellinen suolaa. Laita uuniin 175 asteeseen ja anna kypsyä reilun tunnin verran. Oma puuroni oli uunissa peräti 1½ tuntia. Nauti rusinasopan ja kanelin kera. Muista manteli! Taidan laittaa monta, ihan vaan varmuuden vuoksi..

uuniriisipuuro

Mutta nyt, minä ja kulhollinen riisipuuroa siirrymme nojatuolin nurkkaan lukemaan täydellisen jouluista höpöhöpökirjaa. Juuri niin kuin eilen suunnittelin. Ihanaa yötä kaikille!


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.