JOULUNORPAN JOULUELOKUVASUOSIKIT

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

christmas movies 2020jouluelokuvat 2020

On se aika vuodesta, kun meidän televisiostamme ei katsella muuta kuin jouluelokuvia. No hyvä on, tarkennetaanpa hieman. On se aika vuodesta, kun minä en katsele meidän televisiostamme muuta kuin jouluelokuvia. Onneksi tänä vuonna uudenuutukaisia, piparkakuilla ja kausivaloilla kuorrutettuja leffoja on tullut valikoimiin hurjasti lisää, ja suoratoistopalveluista löytyykin varmasti elokuva toisensa jälkeen lisää jouluista katsottavaa.

Listasin alle omia tämän joulun suosikkejani – joko olet katsonut kaikki?

DISNEY+ // VIIMEINEN HALTIJATARKUMMI En tiedä voiko tämän elokuvan kohdalla puhua varsinaisesta jouluelokuvasta, mutta tähän maagiseen vuodenaikaan leffa kylläkin sijoittuu. Haltijatarkummikoululla ei mene kovin hyvin, kun lasten toiveita ei enää saavu kummien toteutettavaksi samaan tahtiin kuin aiemmin. Eleanor, kokematon haltijatarkummioppilas, haluaa kuitenkin osoittaa, että haltijatarkummeja edelleen tarvitaan ja lähtee toteuttamaan erään pienen tytön toivetta. Kirjeen saapumisesta on kulunut kuitenkin jo vuosikymmeniä aikaa, ja Eleanoria onkin vastassa leskeksi jäänyt kahden lapsen äiti. Hän ei enää usko ikuiseen onneen, mutta Eleanor tekee vaaleanpunaisen haltijatarmekon helmat hulmuten kaikkensa saadaakseen jo aikuiseksi kasvaneen Mackenzien toiveet toteutumaan.

NETFLIX // DASH & LILY (SARJA!) Tämä Netflix-sarja hurmasi niin, että katselin sen yhden päivän aikana alusta loppuun! Lily piilottaa kirjakaupan hyllyyn punaisen muistikirjan toivoen unelmapojan löytävän sen. Kirja päätyykin lopulta nuoren miehen käsiin, mikä johtaa tutustumiseen muistikirjan sivuilla. Nuoret haastavat kirjan sivuilla toisiaan tehtäviin ja rakentavat sanoin ja teoin ihmissuhdetta, näkemättä toisiaan. Jouluilua, ihastumista, suuria tunteita, kaikkea sitä, mitä jouluiselta nuortensarjalta voi odottaa.

VIAPLAY // LAST CHRISTMAS Laitoin Last Christmas-elokuvan pyörimään telkkarista eräänä iltana, kun en saanut millään unta. Elokuva toimikin loistavana Nukku-Mattina; vaikka miljöö ja näyttelijävalinnat ihastuttivatkin, en saanut oikein otetta juonesta ja huomasin nukahtaneeni jo puolessa välissä. Annoin leffalle kuitenkin uuden mahdollisuuden laittaessani sen seuraavana päivänä pyörimään taustamölyksi. Yhtäkkiä huomasinkin leffan saavan aivan uudenlaisen vaihteen silmään ja katselin sen tarkkaavaisena loppuun asti. Koko elokuvan juoni sai uuden merkityksen, kun loppuratkaisu käänsi tarinan kelkkaa. Siksi en haluakaan paljastaa tästä enempää – katso itse!

NETFLIX // MY CHRISTMAS INN Kaupunkilaistunut nuori nainen palaa synnyinsijoilleen saatuaan isotädiltään perinnöksi majatalon? Jep, täydellinen juoni jouluelokuvalle. Kukin meistä arvaa jo tässä vaiheessa, että leffassa ei laiteta kuntoon ainoastaan majataloa, vaan korjaillaan myös särkyneitä sydämiä ja löydetään itsestään aivan uudenlaisia puolia. Kun veri alkaakin vetää pikkukaupunkiin ja majatalon lisäksi elämään löytyy myös mielenkiintoinen miekkonen, on päähenkilömme vaikeiden ratkaisujen edessä. Ottaako vastaan ylennys cityssä vai jatkaa isotädin työtä majatalon pitäjänä? We all know how this goes..

NETFLIX // CHRISTMAS WONDERLAND Kiireinen elämä ja työ kuraattorina  taidegalleriassa ovat pitäneet taiteilijan urasta haaveilevan päähenkilömme tiukasti suurkaupungin sykkeessä. Mutta entäpä, kun tätiä tarvitaan lastenhoitotehtävissä kotikaupungissaan? Yhtäkkiä hän löytääkin itsensä järjestämässä koulun tanssiaisia yhdessä vanhan heilansa kanssa. Inspiraatio maalaamiseen syttyy jälleen ja elämä suurkaupungissa ei enää houkuttelekaan kuten aiemmin. Roihahtaako tanssiaisten kuningattaren ja kuninkaan rakkaus uudelleen, vuosikymmen myöhemmin?

DISNEY+ // NOELLE, JOULUPUKIN TYTÄR Disney+ on ollut yksi tämän syksyn parhaista hankinnoista – sen lisäksi, että Kaunotar & Kulkuri sekä Mulan ovat vieneet sydämeni, myös Noelle ihastutti kovasti! Joulupukin tytär, Noelle, on aina kokenut Joulupukin ammatin omakseen, mutta tukee toki koko sydämellään myös veljeään, jolle tuo tärkeä virka isän kuoleman jälkeen periytyy. Mutta entäpä, kun veli haluaakin lähteä kokeilemaan taitojaan joogaopettajana toisaalle ja joulu lähestyy kovaa vauhtia? Noelle päättää etsiä veljensä käsiin ja pelastaa joulun.

Nyt kysymys kuuluukin, mikä must see-leffa minun on vielä nähtävä?


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.