JOULUKUU, JOLLE EN ASETA MITÄÄN ODOTUKSIA

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle


PIPO SIDOSTE   TAKKI JOUTSEN
FARKUT MONKI   SAAPPAAT PALMROTH [*saatu]


Ei tarvittu kuin yksi raastava kurkkukipu ja viime maanantaina koko viikon, yhden vuoden kiireisimmän viikon, suunnitelmat menivät uusiksi. Ensin testiin, sitten testitulosten odottelua kotona, negatiivinen tulos, mutta tauti edelleen voimissaan, siispä sairauslomalle. Flunssaoireisena ei ollut edes negatiivisen tuloksen kera töihin menemistä, kukapa nyt haluaisi tällaisessa tilanteessa tartuttaa toisiin edes pikkunuhaa.

Totesinkin jo viime viikolla, että edessä on joulukuu, jolle en aio asettaa minkäänlaisia odotuksia. Suunnitelmien teko tuntuu turhalta, mikä toki aiheuttaa tällaiselle jouluttajalle ja jouluperinteiden kunnioittajalle harmaita hiuksia. Vuosi on ollut niin omalaatuinen, että todennäköisesti myös joulu tulee sitä olemaan, tavalla tai toisella. Tämä olkoonkin siis joulukuu, jolloin eletään päivä kerrallaan maski kasvoilla käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehtien.

En anna kuitenkaan tällaisen suunnittelemattomuuden lannistaa joulumieltäni, vaan aion yrittää ottaa joulukuusta kaiken irti. Meillä kuunneltiin jo eilen ensimmäisen kerran Jouluradiota, kuusi nostettiin pystyyn viikonloppuna, eikä Mattikaan enää vaivautunut kommentoimaan mitään, kun hain varastosta ikkunaan vielä pari kausivalosarjaa. Sohvan nurkasta kuului vain toteamus, ”noihan on kivat”. Nostin esiin astiakaapin perukoille hautautuneet joulumukit, hörppäsin tilkan glögiä ja hymy huulilla näpertelin meille havukranssin ulko-oveen. Joululahjoja aion tänä vuonna ostaa minimaalisen vähän, mutta nekin päätin paketoida erityisen kauniisiin paketteihin valmiiksi kuusen alle. Näin niistäkin on iloa koko kuukauden ajan. Jonain iltana aion suunnata keskustaan iltakävelylle jouluvaloista nauttimaan, kenties nappaan kävelylle piparkakkulaten kahvilasta mukaan.

Joulustressaamisen ja -hössöttämisen aion unohtaa kokonaan. Eiköhän tässä kullakin stressiä ole jo muutenkin tarpeeksi. Rakastan pipareiden koristelua, mutta jos en ehdi paistaa niitä itse, koristelen sitten valmiita. Joulukortteja aion lähettää tänä vuonna paljon, mutta koska en ehdi niitä itse näpertelemään, hankin kortteja upeilta suomalaisilta yrittäjiltä, joiden korttikuvitukset tuovat hymyn huulille. Joulusiivouskin hoidetaan jos ehditään. Viimeistään sitten ensi vuoden puolella. Sen tiedän jo varmaksi, että perinteistäkin osa toteutuu oli tilanne mikä hyvänsä; Lumiukko hyvin todennäköisesti tulee tänäkin vuonna aattoaamuna tv:stä ja hautausmaalle pääsen viemään vaarille ja mummulle kynttilät.

Kaikki muu onkin sitten plussaa. Olen äärimmäisen onnellinen, jos jouluumme kuuluu ajan viettämistä läheisten kanssa. Olen äärimmäisen onnellinen, jos joulupöydässä istuu minun ja Matin lisäksi muitakin. Mutta yksi asia on aivan varma, tänään alkaa lempikuukauteni. Let’s make the most of it. Safely.

Ps. Joulukuun ensimmäinen ja ruusut kukassa Arboretumissa. Aikamoista.


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.