”VARATAANKO KIRKKO?”

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

image

Pakko myöntää, että Notre Damen katedraali suorastaan salpaa hengityksen. Se on upea. Vuonna 1325 valmistunut Notre Dame on yksi Pariisin näyttävimmistä maamerkeistä. Siellä vierailu oli myös täydellinen aloitus satumaiselle Disney-matkallemme.

Katedraalin tornissa asustava Quasimodo soitteli ahkerasti kelloaan myös meidän vierailumme aikana, ja pystyin sieluni silmin kuvittelemaan mielessäni tapahtumia Disneyn tunnetusta animaatioelokuvasta. Victor Hugon romaaniin perustuva Notre Damen kellonsoittaja oli näiden pikku-Esmeraldojen lempielokuva. Muistan vieläkin kuinka kateellinen olin Roosan Esmeralda-Barbiesta, jota sain aniharvoin lainata.

image(3) image(4)

Pariisi tarjoaa korkeanpaikankammoiselle melkoisesti jännittävää koettavaa. Viime kerralla Pariisissa jätin hurjien jonojen varjolla tämän korkean kokemuksen väliin, mutta tällä kertaa Roosa ja Matti saivat minut ylipuhuttua myös ylös näköalatasanteelle. Notre Damen Katedraalin sisätiloihin pääsee tutustumaan ilmaiseksi, mutta jonkin aikaa tuotakin elämystä joutuu jonottamaan. Jono liikkuu nopeasti, sillä katedraaliin mahtuu valtavasti ihmisiä sisälle, joten suosittelen ehdottomasti uhraamaan jonotukselle aikaa. Mikäli mielit kuitenkin kivuta 400 porrasta (ei, hissiä ei Quasimodo ole tänne rakentanut..), siirry jonottamaan aukiolta katsottuna katedraalin vasempaan reunaan. Tässä jonossa aikaa kuluikin sitten miltei tunti, ennen kuin pääsimme aloittamaan portaiden kipuamisen.

image(5)

Sisäänpääsy näköalatasanteelle maksoi 8,50 euroa ja kivuttuasi ylös sinulla on tietty aika tasanteen ja näköalojen tutkimiseen. Tässä kohtaa tuulettelin jo päässeeni huipulle, kunnes minulle selvisi, että luvassa on vielä lisää portaita ja edellistä korkeampi tasanne. Liian korkeaa minulle! Ryhmämme kulki kapeaa käytävää pitkin verkotetun tasanteen ympäri ja mikäli oikeasti kärsit kovasta ahtaanpaikan- tai korkeanpaikankammosta en voi suositella tätä kenellekään. Tälläkin tasanteella vietetään jonkin aikaa kunnes on aika ravata kapeahkot kiviportaat alas.

Kokemus oli ehdottomasti kaiken tämän arvoinen, mutta myönnettävä on, että se aiheutti melkoisesti ylimääräisiä sydämentykytyksiä.

image(6) image(1)image(8)

Matti: ”Mieti jos löydettäs joku tälläinen hääkirkko!”
Noora: ”… en nyt ihan heti keksi Suomesta yhtään tälläistä.”
Matti: ”Mennään naimisiin vasta sitten, kun löydetään.”
Noora: ”…”

enkku2

When in Paris, Notre Dame is a must-see. This time I also climbed up those 400 stairs to the top and I was so scared! The view was amazing, but the tower is pretty high. This time we didn’t met Quasimodo but the bells were playing beautifully. Have you been to Notre Dame?


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.