MERILINNOITUKSEN VALLOITTAJAT

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

suomenlinna

Tiesittekö, että Kauppatorin satamasta menopaluulippu Suomenlinnaan maksaa aikuisilta vain 5 euroa? Koska tämä mansemimmi ei ollut koskaan aiemmin Sveaborgissa käynyt, hurautimme tukka hulmuten (kirjaimellisesti) tutustumaan tähän historialliseen muistomerkkiin ja nähtävyyteen.

Niinpä nousimme lauttaan ja löysimme jälleen yhden ihanan uuden paikan, jonne tehdä kesäretkiä.

suomenlinna suomenlinna suomenlinna

Lautta ravaa todella tiheästi väliä Kauppatori-Suomenlinna, ja vaikka moni muukin helsinkiläinen ja turisti oli juuri samana päivänä päättänyt lähteä valloittamaan merilinnoitusta, lautalle mahtui hurja määrä porukkaa ja pääsimmekin ensimmäisen lautan kyytiin, vaikka luulimme, että jonossa pitää seistä pieni ikuisuus. Liput lautalle saa ostettua automaatista satamasta ja lauttamatka itsessään kestää vain noin vartin verran. Valtaisan lokkijoukon siivittämänä lautta on perillä Suomenlinnassa todella nopeasti.

Itse Suomenlinnahan on aivan valtaisa kokonaisuus, josta löytyy jokaiselle jotakin. Moni tuntui tulleen kauniisiin maisemiin vain piknikille tai uimaan, mutta myös museovieraita, kesäteatterilaisia ja nähtävyyksiä kierteleviä turisteja tuntui olevan paikalla paljon. Ja hei, varatkaahan saarella kiertelyyn hyvät jalkineet. Mäkiä, portaita ja vaihtuvaa maastoa riittää, joten tuolla vaeltaminen käy parhaimmillaan hyvästä treenistä. Omat eväät ovat myös hyvä idea.

suomenlinnasuomenlinnasuomenlinnasuomenlinna

Mikäli saavutte Kauppatorille autolla, varautukaa siihen, että pysäköinti on joka puolella maksullista (ja melko kallista..). Me löysimme parkkipaikan Katajanokalta, kun ajoimme Kauppatorilta eteenpäin Scandic Hotel Grand Marinan ja Auditorio Kinon ohi. Pysäköinti maksoi kuudelta tunnilta n. 12 euroa ja Kauppatorille käveli parkkipaikalta kymmenessä minuutissa.

Aurinkoinen retkipäivämme oli oikein onnistunut ja jälleen kerran on todettava, että kotimaanmatkailu on kyllä ehkä yksi parhaista tavoista viettää kesäpäiviä. ♥

enkku2

While travelling in Finland or in Helsinki, you must see the beautiful Suomenlinna (Sveaborg). I spent a beautiful summerday there with my family and we had so much fun. The place is beautiful, there’s so much to see and you get there by a quick ride on a ferry. Such a fun way to spend your summerday!


Posted in muoti and tagged , by NOORA.