PÄÄSIÄISPARSAA

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pääsiäinen oli selvästikin autioittanut Tampereen keskustan, on nimittäin hämmentävää löytää niinkin helposti parkkipaikka keskustan tuntumasta tai kävellä sisään suosittuun ravintolaan pöytävarausta tekemättä kuin mitä eilen teimme. Lompakossani oli nimittäin jo jonkin aikaa poltellut lahjakortti Hotelli Tammerin kupeessa sijaitsevan Trattorian parsaviikoille. Olin säästellyt lahjakorttia jotakin spesiaalia päivää varten, ja pääsiäinen jos mikä on hyvä syy herkutella ravintolassa (ja välttyä samalla itse hurjilta tiskivuorilta kotona).

En kovin paljon valehtele kertoessani, että en ole koskaan ennen tainnut ravintolassa syödä kolmen ruokalajin päivällistä. Saati sitten syönyt yhdellä aterialla niin paljon parsaa kuin mitä eilen söin. Jo Roosan ja Napen kihlajaisia Trattoriassa viettäessämme, ravintolapäällikkö Sanna kertoi parsaviikkojen olevan yksi vuoden kohokohdista, jolloin herkulliset kausimaut pääsevät oikeuksiinsa ja ravintola täyttyy ilta toisensa jälkeen herkuttelijoista. En lainkaan epäile tätä- parsamenu oli nimittäin niin suussasulavan herkullinen, että en koskaan tule unohtamaan tuota eilistä herkutteluhetkeämme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herkullista, todella herkullista. Ja niin kovin kaunista. Kun ensimmäinen ruokalaji, lohta talon tapaan anjovisjäätelön ja parsan kera, saapui pöytään, näytti annos niin kauniilta, että en aluksi hennonnut edes syödä sitä. Jopa Matti kaivoi ruuan nähtyään kännykän taskustaan ja otti ateriasta kuvan. Kuin taideteoksia, niin kauniita asetelmia. On jo itsessään taito loihtia ruoka maistumaan niin hyvältä, mutta kun siitä tekee vielä visuaalisestikin kauniin, puhutaan jo todellisesta osaamisesta. Mysteeriksi jäi tosin se, kuinka anjovisjäätelö on saatu maistumaan niin hyvältä..

Alkuruuan jälkeen herkuttelimme vielä appelsiiniglaseeratulla ankalla, jonka kokki toi meille pöytään ja tämäkin annos vei kielen mennessään. En ollut koskaan aiemmin maistanut ankkaa, mutta erinomainen uusi tuttavuus oli sekin. Ja se parsa! Ennakkoluuloni parsaa kohtaan katosivat ja jäljelle jäi vain hurja kiinnostus kokea tämä menu joskus uudestaankin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jälkiruuan jälkeen poistuimme Trattoriasta hymyssä suin, molemmat satavarmoina siitä, että Trattoriasta on pikkuhiljaa muodostumassa lempiravintolamme. Tässä kohtaa on myös hyvä mainita epäilijöille, että tämä postaus ei ollut sovittu yhteistyöpostaus, vaan silkasta innostumisesta parsaviikkoja kohtaan, halusin vinkata asiasta myös teille muille herkkusuille.

Koska parsan lisäksi tälläiset ex tempore-treffit ovat muutenkin meillä harvinaista herkkua, oli pitkästä aikaa ihana hieman laittautua lounasta varten. Minua harvoin näkee näin mustassa asussa, mutta tyylikkäälle ravintolalounaalle musta on aina varma valinta ja asua voi piristää vaikkapa sähäkällä huulipunalla. Haluankin lähettää vielä virtuaalisia lentosuukkoja Trattoriaan kiitokseksi tästä herkullisesta makujen elämyksestä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

TAKKI / JACKET H&M  TOPPI / TOP GINA TRICOT  KAULAKORU / NECKLACE ESTRADEUR  TEKONAHKAHOUSUT / FAKE LEATHER PANTS VERO MODA  KENGÄT / SHOES NELLY SHOES  LAUKKU / BAG LIU JO (*blogin kautta saatu)

// Yesterday it was time for the Easter date when we entered our favourite restaurant, Trattoria. The menu was delicious, as always, and we had so much fun. All those flavours and meals were breathtaking and I have a feeling that from now on, Trattoria is our new favourite restaurant.


Posted in ruoka and tagged , , by NOORA.