SERPENTIINITUKKA & VAPPUHERKKUJA

Kaivoin pölyttyneen lainerautani kylpyhuoneen kaapista esiin maanantaiaamuna, kun päätin, että vappuaaton kunniaksi hiuspehkoni saisi olla juuri niin villi kuin lainerautakäsittelyn jälkeen on mahdollista. Muistin, että koko tukan kihartaminen olisi paljon työläämpää, mutta lainerauta on yksi niistä harvoista kihartimista, joilla pystyy itsekin hiuksensa kihartamaan. Raudan väliin saa suht isonkin osuuden kerrallaan ja kädet eivät ehdi puutua hiuksia läpikäytäessä. Helppoa ja nopeaa, ja mikä parasta, lainerautalook kestää hyvänä useamman päivän ajan.

Serpentiinihiukset hulmuten suuntasin maanantai-iltana Mattini kanssa Ravintola Tampellan Vappumenulle. Olimme sopineet Karoliinan ja Marian perheiden kanssa, että tänä vappuna kenenkään ei tarvitsisi stressata ruuanlaitosta, vaan istahtaisimme valmiiseen pöytään. Ja voi millainen pöytä se olikaan! Vanhan pellavakutomon tiloissa, Tammerkosken varrella sijaitseva Ravintola Tampella oli täydellinen miljöö vappudinnerille.


KENGÄT MINNA PARIKKA   KORVAKORUT   DESIGN BY KIETO (*saatu)   HOUSUT H&M   TAKKI BIKBOK (ZADAA)   PUSERO ZARA   LAUKKU PAUL’S BOUTIQUE (*saatu: By EmKa Tampere)


Syön harvoin kolmen ruokalajin illallista  ravintolassa käydessäni. Monesti jätän jälkiruoan väliin kokonaan ja mikäli päädyn ottamaan alkuruuan, harvoin jaksan syödä pääruokaa kokonaan. Tampellan Vappumenu kuulosti kuitenkin alusta loppuun niin herkulliselta, että päätimme vapun kunniaksi herkutella oikein kunnolla. Parsakeitto sokeriherneellä ja parsakukinnolla suli suussa, pääruuaksi valitsemani paistettu siika kampasimpukkamurekkeella ja vaniljainen jogurttipannacotta veivät kielen mennessään. Menu oli jokaisen euron arvoinen (45€) ja päätinkin siinä Tammerkosken kauniita maisemia katsellessani, että joskus tulen ehdottomasti testaamaan myös Tampellan lounaan.

Näin mukavissa merkeissä sujui siis meidän vappuaattomme serpentiinipilvi pääni päällä hulmuten; kävittekö te vappuherkuttelemassa?


Posted in and tagged , , by NOORA.