SUURI SUKLAAMUNATASTING

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

Koska olen jo pitkin kevättä rutissut sitä, että nykyaikana suklaamunien yllätykset eivät vedä vertoja vanhojen hyvien aikojen keräilyhahmoille, päätin ryhtyä tuumasta toimeen ja järjestää pitkäperjantain ratoksi suuren suklaamunatastingin. Suklaan mussutuksen lomassa raatimme arvioi myös sen, mitä munasta oikein lopulta kuoriutuikaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eilen kauppakassiini tiensä löysivät siis lähimarkettimme munavalikoimien ykköset, suklaamunat, jotka ulkokuorensa perusteella vaikuttivat herkullisilta. Koska pidän päivänselvänä suklaamunien kuningattarena edelleen Kinder-munaa, jätin Kinderit kaupan hyllyille ja keskityin kartuttamaan tastingin kautta munatietouttani muiden entuudestaan tuntemattomien munien saralla.

Syy Kindereiden poisjäämiseen löytyy myös tästä..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

C’mon, älähän pyörittele siellä yhtään silmiäsi! En taatusti ollut ainoa, joka jokin aika sitten kiikutti Tokmannin munatarjouksesta innostuneena kennollisen (okei, kaksi kennollista) Kindereitä kotiin. Saatuani ylläriksi kolmannen hulavannetta pyörittelevän fitness-Iineksen, pistin Kinderit jäähylle ja kipitin salille. Ehkäpä Iines yritti vihjata minulle jotakin..?

Nyt on kuitenkin aika munarikkaan pääsiäisen ja suuri suklaamunatasting voi alkaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Charmmykitty– kuvittelin ostaneeni kaupasta Hello Kitty-munan, mutta tämä Charmmykitty taitaakin olla vain aidon ja oikean kisulin kadonnut pikkuserkku, sillä ihan kovin vakuuttunut en tästä herkusta ollut. Vaaleanpunainen käärepaperi kätki sisälleen imelää suklaata ja surkean yllätyksen, leimasimen, jota koristi kisulin kuva ja joka jättää jälkeensä sydämellisen kuvion. Ihan kiva, mutta ei oikein kolahda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SM-liigamuna– koska Mattikin oli mukana raadissa, oli kohtuullista, että tyttöhöpöhöpön lisäksi suklaamunien joukosta löytyisi myös äijäenergiaa. Erinomaisen herkullinen valkosuklaa yllätti, mutta ilveskissanainen pettyi joka tapauksessa ylläriin, kun kissapedon sijaan munasta kuoriutui esiin narripaitainen tyyppi. Pisteet kotiin silti siitä, että tyyppi ei ollut pukeutunut Tapparan väreihin. Hyi yök.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Röllimuna– tämä muna yllätti herkullisella maullaan, suklaa ei ollutkaan niin ällönmakeaa mitä aiempien Röllien perusteella muistelin! Yllärin kokoaminen olisi kuitenkin vaatinut pitkän matematiikan osaamista ja vielä pidemmän pitkän perjantain, joten tuo kissa/hiiri/marsu? katosi saman tien roskapussin uumeniin. Tuijottavasta katseestaan päätellen otus näytti itsekin olevan sokerihumalassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

My Little Pony– eikö olekin ihan kohtuullista odottaa suloisesta monen euron ponimunasta kuoriutuvan esiin jotakin suloista ja tyttömäistä? Ehkäpä kenties jonkin söpön hulmuavaharjaisen ponifiguurin tai vaikkapa herttaisen korun? Ei. Ei, ei ei. Sain rintaneulan. Onko nykypäivän lapsi edes ikinä nähnyt tuollaista pinssiä? Enough said, olisin pettynyt jos olisin ollut kaksikymmentä vuotta nuorempi ja petyin nytkin. Suklaa oli kuitenkin tämän tastingin parasta antia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spiderman– toinen tastingimme poikamainen muna. Hämähäkin munasta kuoriutui jotakin todella hämmentävää. Onko hahmo oikeastikin hieman pöllämystyneen näköinen vai onko tuotantolinjan koneeseen tullut vikaa ja siksikö monsterin silmät sojottavat toinen oikeaan ja toinen vasempaan? Matin mielestä tästä voisi joku pikkupoika tykätä (Matti sanoo: ” Kyllä määkin itse asiassa tykkäsin siitä hahmosta, se oli hieno.”).

Any favourites? Suuri suklaamunatasting jätti jälkeensä suklaata pullottavat masut ja näin kenttätutkimusten pohjalta on todettava, että eipä tuo yllärivalikoima nyt oikein vakuuttanut. Pääsiäiseen suklaamunat kuitenkin kuuluvat kuin tipu rairuohoon, joten ei tämä tähän jää. Kennosta saattaisi vielä muutama Kinderi löytyä..

Herkullista pääsiäistä pupuset! <3

// Happy Easter girls and boys!! How many chocolate-eggs have you been eating already?


Posted in ruoka and tagged by NOORA.