KUN KAMERA VARASTI SYDÄMENI

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Bella-blogit, kaupallinen kampanja

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen rakastunut. En mene enää minnekään ilman sitä. Muut kamerani ovat tälle uudelle tulokkaalle niin mustasukkaisia, että en usko niiden leppyvän minulle silloinkaan, kun tämä lainakamera on aika palauttaa ja palata vanhaan. Rakkauteni kohde on nimeltään Olympus PEN E-P5– tehopakkaus, joka saa ominaisuuksillaan ja käytettävyydellään kokeneemmankin Olympus-tytön hyppimään riemusta. Sanoinko jo, että olen rakastunut?

Olen yksi onnekkaista bloggaajista, jotka pääsivät mukaan Olympuksen Photostory-kampanjaan, jossa tarkoituksena oli tutustua lähemmin tämän tehopakkauksen ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin, kuinkas muutenkaan kuin ottamalla sillä kuvia. Saimme neljä erilaista aihepiiriä, joihin ottamiemme kuvien tuli liittyä. Tarkoituksena oli hyödyntää myös kattavaa valikoimaa erilaisia taidesuodattimia, joihin olen itsekin kovin tykästynyt. Niillä kuvaamiseen saa tuotua mukaan täysin uusia ulottuvuuksia ja näkökulmia. Kuvista tulee persoonallisia ja näyttäviä helposti.

Pakko heti alkuun kertoa myös kokemuksiani juuri tämän kameran upeudesta. Kun otat kuvan kameralla ja napsautat kamerasta päälle Wi-fi:n, voit Olympus Image Share-applikaatiota käyttämällä siirtää kuvan puhelimeesi ja ladata sen vaikkapa Instagramiin! Niin kätevää. Puhumattakaan siitä, että puhelimen saa toimimaan myös kameran kaukolaukaisimena. Rakastan tätä tekniikkaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onni on.. (Olympus PEN E-P5 + 45 MM F1.8)

Puhuttaessa Olympuksen parhaista ominaisuuksista, ei voi olla mainitsematta sen kätevää kokoa. Pieni ulkomuoto kätkee sisälleen mahtavat tehot ja kuvanjälki on ensiluokkaista. Bloggaamista aloittaessani mukana raahaamani järkkäri jäi usein kotiin vain ja ainoastaan sen vuoksi, että kameran jälkeen ei muuta mukaan enää mahtunutkaan. PEN sen sijaan kulkee mukanani joka paikkaan. Onni on..-aihepiirin kuvan nappasin ollessani viemässä roskia. Jäteastian edessä oli niin upea sulka lehtien joukossa, että halusin välittömästi tallentaa sen muistikortille. Syksyisestä luonnosta on helppo ikuistaa tämänkaltaisia helmiä, kunhan kamera on vain tarpeeksi näppärän kokoinen otettavaksi mukaan jopa roskia viemään.

.. ja mitäkö se onni on? Niitä pienen pieniä asioita arjessa, jotka saavat hymyn huulille. Vaikkapa sitten vain visuaalisesti täydellisesti lehden päälle asettunut sulka, joka kauneudellaan hurmasi roskienviejän.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihana valo (Olympus PEN E-P5 + 45 MM F1.8)

Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin kuvaaminen iltahämärässä varsinkin näin syksyisin, kun luonnonvalo alkaa jälleen olla kortilla. Laitoinkin PENin todelliseen testiin, kun otin kuvan pimeässä huoneessa, jota valaisi vain yksittäinen pieni valaisin. Tarkensin kuvan kosketusnäyttöä painamalla LIGHT-korun tekstiin ja samaista osittain kääntyvää näyttöä painamalla otin kuvan. Lopputulos yllätti minut niin positiivisesti, että tämän kameran omistajaa eivät edes hämärtyvät syysillat kuvaamisen kannalta jännitä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kauneinta kotonani (Olympus PEN E-P5 + 45 MM F1.8 + Photostory-kollaasi)

Koska halusin haasteeseen mukaan myös kuvia ”liikkuvasta kohteesta”, kuka olisikaan ollut parempi malli poseeraamaan kuin ikiliikkuja Eppu. Kaikki, jotka ovat kuvanneet lemmikkejään tietävät kuinka vaikeaa se välillä voi olla. Tarkennukset ovat pielessä ja kuvia saa yhden onnistuneen eteen räpsiä kymmenittäin. Olympus PEN E-P5 ottaa aivan uskomattomalla nopeudella upeita otoksia ja Photostory-kollaasikuvausmahdollisuuden ansiosta ikuistin Epun jopa viidestä eri kulmasta yhteen kuvaan. Oiva apuväline esimerkiksi muotibloggaajalle asukuvia ajatellen. Yksi kokonaisuus, useampi kuva. Kollaaseista saa kaiken lisäksi tehtyä persoonallisia erilaisin rajauksin ja kehyksin.

.. kauneinta kotonani? No nuo Epun sydämelliset suklaanappisilmät tietysti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minun kaupunkini (Olympus PEN E-P5 + 45 MM F1.8 + PIN HOLE-FILTER)

Ehdoton suosikkini taidesuodattimista, Pin Hole, on ollut käytössä myös monissa blogin puolella aiemmalla Olympuksellani otetuissa kuvissa (postauksen Olympus PEN Mini E-PM1-mikrojärjestelmäkamerani ominaisuuksista ja käyttökokemuksista voit lukea täältä). Taidesuodattimet olivat myös yksi tekijä siihen, että sain Olympus-kuumettani tartutettua lähipiiriini niin, että nyt myös äitini ja pikkusiskoni ovat Olympuksen käyttäjiä. PENien parhaisiin puoliin kuuluu myös ehdottomasti se, että kuvaaminen on helppoa; sinun ei tarvitse olla ammattilainen ottaaksesi kauniita muistoja kamerallasi.

Photostory.fi-sivustolta löydät mukana olevien bloggaajien ottamat valokuvat. Myöhemmin myös te pääsette äänestämään omaa suosikkianne ja äänellänne olemaan mukana Olympus PEN-kameran arvonnassa. You don’t want to miss this! ;)


Posted in lifestyle and tagged , , by NOORA.