ASTIAT, JOILLA ON JO TARINANSA

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Astiat, joilla on jo oma tarinansa, ovat aina viehättäneet minua kovasti. Antiikkiset aarteet hurmaavat minut aina kirpputoreilla ja kuljen kojujen ohi tarkasti valikoimaa tutkiskellen; valokuvaajana tarvitsen nimittäin usein spesiaaleja ja kauniita astioita myös kuvauksia varten. Suloiset astiat tuovat oman kauniin lisänsä ruokakuviin ja erilaisiin asetelmiin.

Kohdalleni osui todellinen onnenpotku parisen viikkoa sitten, kun piipahdin ex tempore Iittalan myymälässä Pirkkalan Veskassa. Olen monesti ennenkin pysähtynyt ihastelemaan myymälän Vintage-hyllyjen tarjontaa, mutta nyt katseeni pysähtyi monen eri aarteen kohdalla. Iittalan Vintage-palvelu on mahtava konsepti: myymälä ottaa vastaan käytettyjä Iittalan ja Arabian astioita ja osa niistä päätyy myymälöiden Vintage-hyllyille myyntiin uusia koteja etsimään.

”Myyntiin kelpaamattomat astiat kierrätämme uusiokäyttöön. Keramiikka murskataan hienoksi jauheeksi, jota käytetään tiilimassan valmistamisessa, ja lasimurskaa hyödynnetään rakennusteollisuuden eristemateriaalien valmistuksessa. ”

Lue lisää täältä!

Kiikutin kassalle nämä kaksi kaunista kahvikuppia lautasineen ja yhden erillisen pienen lautasen. Kokonaisuutena ostokseni maksoivat 13 euroa ja Googlen kuvahaku kertoi, että ostamillani Heli-sarjan tuotteilla on ikää jo useita kymmeniä vuosia. Siinä ajassa astioille ehtii karttua jo oma tarinansa ja käytönjälkiäkin niissä toki näkyy, mutta juuri se tekee hankinnoistani niin spesiaaleja. 

Ja ovathan nämä aivan äärimmäisen kauniit. Liekö syynä Bridgertonin ahkera katselu, mutta jotenkin näiden astioiden muotokieli ihastuttaa nyt kovasti ja tuntuu siltä, että jopa kahvi maistuu näin kauniista astioista paremmalta..

Oletko jo tutustunut Iittalan Vintage-palveluun?


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.