KÄSITYÖPROJEKTI VÄLIPÄIVILLE : SOLMUNEULEPANTA

CURIOUSER & CURIOUSER | Yleinen

Kaipaatko kevyttä, helpohkoa ja nopeaa käsityöprojektia välipäiville tai uuden vuoden startiksi? Tällä ohjeella valmistuu näppärästi solmulla koristeltu neulepanta korvien lämmikkeeksi. Työ sopii myös sinulle, jonka neulomistaidot ovat hitusen ruosteessa tai etsit sopivaa työtä ensimmäiseksi projektiksesi. 

Solmuneulepantaa varten tarvitset: Kerän lankaa (itse käytin Novitan Hygge Wool 100%-lankaa sävyssä 072 Kuovi), puikot (itselläni käytössä Novitan Koivu Pyöröpuikot 8.00 mm), neulan sekä sakset.

Psst! Ennen kuin lukaiset ohjeet läpi, vinkattakoon, että löydät solmupannan tekemisestä video-ohjeen instani puolelta (@nooranappila)!

Aloita työ luomalla sopiva määrä silmukoita, riippuen siitä kuinka leveän haluat pannastasi. Itse loin 20 s. Tämän jälkeen neulotaan sileää neuletta tarpeeksi pitkä kappale. Mitta riippuu pään koosta; jos neulot pantaa itsellesi, on pituutta helppo tarkistaa aina välillä testaamalla. Kun mittaa on tarpeeksi, päättele työ. 

Seuraavaksi on aika ommella työn päädyt yhteen. Yhdistä päädyt kuvan osoittamalla tavalla niin, että työn nurja puoli on ulospäin. Päädyt upotetaan yhteen limittäin. Ompele kappaleet yhteen ja käännä työ oikein päin. 

Ja kas, työsi on valmis! Solmu tuo pantaan hurmaavan, miltei rusettimaisen yksityiskohdan ja vältyt kokonaan keskikappaleen neulomiselta. Hygge Wool-lanka sopi tähän työhön erinomaisesti, sillä mitä paksumpaa lankaa käytät, sitä nopeammin työsi valmistuu. Mikä ihaninta, villalanka myös lämmittää hurjan hyvin korvia ja tämä pehmeä lanka ei myöskään kutita niitä.

Nyt, kun neulepanta on valmiina, voitkin seuraavaksi napata talteen myssyohjeeni! ;)


Posted in Yleinen by NOORA.