UNELMIEN TALVIPÄIVÄ URHEILLEN

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ // ADDNATURE & NOORANAPPILA.FI

Haluatteko kuulla, millainen olisi minun täydellinen talvilomapäiväni?

Täydellisen talvipäivän aamu alkaisi pitkällä aamiaisella höyryävien kahvikupposten ja marmeladilla täytettyjen croissantien keskellä, mutta jo heti aamupäivästä suuntaisin nauttimaan pakkaspäivästä. Luistinkenttä hohtaisi upeana auringonsäteiden tehdessä piruetteja sen pinnalla. Vetäisin luistimet jalkaan, kypärän päähän ja kiitäisin kenttää ympäri onnellinen hymy huulillani. Vielä yksi kierros! Ehkä toinenkin! Luistelun jälkeen kermavaahdolla kuorrutettu kaakao maistuisi paremmalta kuin koskaan aikaisemmin.

Hetki luistimilla on täydellinen startti aamuun, mutta iltapäivänokosten jälkeen kutsuvatkin jo ladut. Siispä kuulokkeet korville. Reitiksi valitsen katuvalojen valaiseman ladun metsän keskeltä. Taivaalta hipsii lunta, kun taitan matkaa omaan tahtiini. Rauhallisesti, raikkaasta ilmasta ja maisemista nauttien. Repussani mukana kulkevat pyyhe ja uimapuku. Matkani varrelle osuu avanto, joka tarjoaa täydelliset puitteet iltapulahdukselle. Pian olen jo takaisin suksien päällä. Kotimatka voi alkaa.

Kuten jo tiedättekin, talviurheilusta on tullut minulle vuosien varrella tärkeä osa arkeani. Eri lajien harrastaminen rytmittää arkea, auttaa jaksamaan ja ennen kaikkea piristää muuten niin kovin pimeää ja kiireistä vuodenaikaa. Vielä kymmenen vuotta sitten en olisi uskonut, että kiitäisin lauantaiaamuna laduilla hiihdellen, saati, että pulahtelisin avantoon muutaman kerran viikossa. Se olin minä, joka hihkui ääneen, kun joulupaketista paljastuivat esiin luistimet! Talvilajit ovat vieneet siis sydämeni. Siksi minua ilahduttaakin kovasti, että pääsen kertomaan teille uudesta yhteistyökumppanistani. Addnaturen valikoima pitää huolen muun muassa siitä, että talviurheillessa ei pakkanen pure ja varusteet ovat kunnossa luonnossa vietettyjä hetkiä varten.

Addnaturen tiimi koostuu intohimoisista ulkoilmaihmisistä ja tämä näkyy myös tuotevalikoimasta; verkkokaupasta löydät tarvittavan, olit sitten suuntaamassa kiipeilemään tai vaikkapa pyöräilemään! Valikoima on huolella, tarkoin ja asiantuntevasti valittu. Sivusto itsessään inspiroikin nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta ja innostaa testaamaan uusia lajeja. Sen lisäksi, että verkkokaupan tiimi koostuu eri lajien asiantuntijoista, jotka suurella sydämellä jakavat tietoaan myös asiakkaille, tämä verkkokauppa tarjoaa asiakkaalleen mahdollisuuden filtteröidä tuotteita jopa kestävän kehityksen sertifikaattien mukaan.

Uusia vaatehankintoja tehdessäni minulle on ensisijaisen tärkeää, että tuotteet ovat käytännöllisiä ja kestävät aikaa, sekä laadultaan että ulkoasultaan. Sama pätee myös urheiluvaatteisiin. Hankinkin pääsääntöisesti vain sellaisia tuotteita, jotka ovat helposti yhdisteltävissä ja käyvät osaksi useamman kuin yhden lajin harrastamista. Juuri tällaisia tuotteita löytyy esimerkiksi Kari Traan valikoimasta. Sain yhteistyön kautta itselleni upeat mustat Nora-trikoot, jotka ovat täydellinen esimerkki monikäyttöisistä urheiluvaatteista; ne soveltuvat juoksulenkille tai kuntosalille, mutta yhtä hyvin ne voi sujauttaa ulkohousujen alle lämmikkeeksi tai yhdistää isoon neuleeseen ja suunnata lookissa toimistolle. Välikerrosliivi sen sijaan soveltuu lämmikkeeksi neuleen tai kerraston päälle – oikeastaan osaksi kaikenlaista jokapäiväistä urheilua! Pörröisen paidan sisuksiin on ihana sujahtaa joko ennen tai jälkeen urheilun ja mustat tyylikkäät hanskat käsissäni olen käynyt jo hiihtämässä, kävelylenkeillä ja luistelemassa. Teknisesti toimivia materiaaleja, käytännöllisyyttä ja persoonallisia tuotteita. Asioita, joita itse urheiluvaatteissa arvostan.

Haluan lopuksi vielä jakaa täydellisen talvipäivän reseptini mikäli osut Tampereen suunnalle talvilomailemaan. Pukeudu lämpimästi, nappaa varusteet matkaan ja ota Mansen talviurheiluhelmet haltuun:

1// Näsijärvi tarjoaa upeita puitteita ulkoiluun. Jäätä pitkin voi tehdä päiväkävelyn esimerkiksi Siilinkarin apuloistotornille kahvittelemaan. Mikäli kaipaat talvilomapäivääsi sen sijaan vauhdikkaampaa menoa, kannattaa googlesta naputella talteen infot Näsijärven retkiluistelumahdollisuuksista.

2// Tiesitkö, että Tampere on maailman saunapääkaupunki? Kyllä! Siksi on suorastaan väärin viettää talvipäivää Tampereella pulahtamatta saunasta avantoon. Uintipaikkoja löytyy näiltä nurkilta monia. Oma suosikkini on Kaukajärvi. Addnaturelta löydät varusteita myös virkistäviä talviuintihetkiä varten – laiturilla nähdään!

3// Kaipaatko tunnelmallisia luisteluhetkiä keskustan kupeessa? Siinä tapauksessa kannattaa suunnaksi ottaa Sorsapuiston kenttä.

4// Pyynikin upeissa maisemissa askel kulkee kevyesti kauniita maisemia katsellessa. Ihastele matkan varrella maisemia harjulta, jatka matkaasi idyllisille asuinalueille ja istahda kävelyretken päätteeksi munkkikahville Näkötornille. Tiesitkö, että kesäisin tornin huipulta voi laskeutua alas köyden avulla!

5// Kuka löytää Tampereen parhaan pulkkamäen?

Päädyit sitten kiitämään alas laudalla laskettelurinteitä tai kiskaisemaan villasukat vaelluskenkiin, toivotan sinulle reipasta ja raikkaan ulkoilman täyteistä talvilomaa – anna rohkeasti uusille lajeille mahdollisuus ja testaa vuosikymmenenkin tauon jälkeen lajia, joka ei aikoinaan tuntunut omalta! Saattaa nimittäin käydä kuten minulle; lajista, jota in-ho-sin, tulikin lopulta suosikkini. Ja kukapa malttaisi olla lähtemättä laduille, kun kiskaisee ylle värikkään kerraston, joka suorastaan tsemppaa liikkumaan. Löydät omasi täältä!

Nyt luontoon!


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.