MAKEAN TAMMIKUUN RESEPTI

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

// KAUPALLINEN YHTEISTYÖ HERMESETAS //

Hyvää huomenta uusi vuosi!

Tammikuiset viikonloppuaamut ovat parhaimmillaan tätä; rauhallisia aamupalahetkiä, taustalla ropisevat verkkaisesti kääntyvät sanomalehtien sivut ja edessä on pöytä täynnä suussasulavia, terveellisiä herkkuja. Ei kiire minnekään, makuja saa maistella rauhassa samalla päivän ensimmäistä kahvikupillista siemaillen. Ehkäpä vielä yksi granola-aamiaistorttu kahvin kaveriksi?

Muistatteko vielä taannoisen yhteistyöni Hermesetasin kanssa? Tuolloin paistoimme tikkupullia nuotiolla talvipakkasessa ja näpertelin ystävänpäivälahjaksi rakkailleni sokerittomia suklaalevyjä. Tutustuttuani tuolloin paremmin Hermesetasiin, vähäkaloriseen tai jopa kalorittomaan vaihtoehtoon sokerille, tuotteet jäivät lopulta viikoittaiseen käyttöömme ja niiden avulla olen taltuttanut herkkuhimon jo monen monta kertaa. Sokerittomin herkuin. Hermesetasin makeutusneste on nimittäin täysin kaloriton ruuanlaittoon ja leivontaan soveltuva tuote. Se on sokeria kymmenen kertaa makeampaa! Makeutusjauheessakaan ei ole kuin 2 kaloria lusikallisessa. Yksi teelusikallinen makeuttaa kuin yksi teelusikallinen sokeria- kaloreita on tosin 90% vähemmän kuin verrattuna samaan määrään sokeria!

Olen kahlannut kuukausien varrella vesi kielellä läpi Hermesetasin omaa reseptipankkia, joka opastaa helpoin ja selkein reseptein jokaisen meistä Hermesetasin tuotteiden maailmaan, vaikka aiemmin eivät tuotteet olisikaan olleet leipomisessa tai ruuanlaitossa mukana. Makeutusnesteen ja makeutusjauheen käyttäminen on erittäin helppoa ja ohjeita noudattamalla edessäsi onkin pian kuvien kaltainen brunssipöytä. Itse kaipasin aamiaista ajatellen erilaisia vaihtoehtoja perinteiselle kaurapuurolle, ja kuten näette, reseptien joukosta löytyy valtavasti esimerkiksi juurikin aamiaiselle herkullisia vaihtoehtoja. Nuo granolatortut ovat juuri niin herkullisia kuin miltä ne näyttävät, eikä niissä ole ripaustakaan sokeria. Hermesetas-jauhe hoitaa makeuttamisen ja yhdessä marjojen kera mantelisen pehmeä makumaailma viimeistelee aamiaisen suussasulavimman suupalan.

Kestosuosikikseni on noussut myös kookosta, vaniljaa ja runsaasti marjoja sisältävä chiavanukas, jonka valmistan monesti aamiaista varten jo edellisenä iltana. Jääkaapissa yön yli turpoava jälkiruoka vie nälän mennessään ja koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Marjojen sijaan päälle voi laittaa eksoottisia hedelmiä kuten mangoa. Sokeria? Ehei, tässäkin mukana on makeuttamassa Hermesetasin makeutusjauhe. Kun kaipaan uusia ideoita, käännyn rohkeasti myös sellaisten reseptien puoleen, joita en välttämättä olisi keksinyt itse edes testata. Vihanneskakkua kokeilin valmistaa tätä brunssia varten ensimmäistä kertaa ja valitsinkin raaka-aineeksi oman vihannessuosikkini, kesäkurpitsan. Kakkuun löytyivät ainekset jo valmiiksi kaapista ja lopputulos oli täydellinen brunssipöytämme viimeistelijä. Pähkinäinen kesäkurpitsakakku katosi parempiin suihin hetkessä. Mitä enemmän reseptipankkia olen selannut, sitä innokkaammaksi ruuanlaittajaksi olen kasvanut. Vaihtelen rohkeasti raaka-aineita omaan makuuni sopiviksi ja vihanneskakunkin olen jo valmistanut peräti kahdesti – toisella kertaa vaihdoin kesäkurpitsan tilalle porkkanat!


VOITA KITCHENAID ARTISAN-YLEISKONE :

Samalla, kun käyt poimimassa Hermesetasin sivuilta sokerittomia reseptejä testiin, käyhän osallistumassa uuden vuoden makeimpaan arvontaan; Hermesetas arpoo kaikkien osallistuneiden kesken 550 euron arvoisen KitchenAid Artisan -yleiskoneen! Uutiskirjeen tilaamalla saat sähköpostiisi säännöllisesti herkullisia vinkkejä herkkuhetkiä varten. Pääset osallistumaan arvontaan tästä linkistä.


Mikä parasta, sokeripurkki on todella unohtunut kuivakaapin hyllylle, enkä edes kaipaa sitä enää. Terveellisemmät makeutusvaihtoehdot ovat ottaneet paikkansa ja niiden hyödyntäminen on todettu todella helpoksi. Aina tuotteiden käyttäminen ei vaadi sekuntiakaan aikaa tai vaivaa – makeutusjauhetta voi ripotella vaikkapa murojen päälle tai makeutusnestettä voi lisätä muutaman tipan suoraan kirpeään smoothieen!

Päätin kuluneen vuoden parin kuukauden karkkilakkoon, Hermesetas teki siitäkin yllättävän helppoa.


Posted in ruoka and tagged , by NOORA.