101 ALLE KYMMENEN EURON JOULULAHJAIDEAA #1

Täytyy olla pikkuisen pöhköpää, että lähtee tähän touhuun uudestaan! Viime vuonna kokosin yhteen 101 joululahjaideaa poikaystävälle, ja nyt on edullisten lahjavinkkien vuoro. Tuo viimevuotinen postaukseni on tänäkin vuonna kivunnut salakavalasti kuukauden luetuimmaksi postaukseksi (jes, jes, jes, kymmenen tunnin työ ei mennyt hukkaan!), joten nyt tartun haasteeseen uudestaan.

Tällä kertaa jaan postauksen kahteen osaan (koska kukaan ei jaksaisi lukea 101 vinkkiä kerralla), joten jatkoa on vielä myöhemmin luvassa.

Mitä kääriä pakettiin, kun Pukin lompakosta löytyy kymmenen euroa? Vaikka jotakin näistä. Ja hei, monesta tosi arkisestakin jutusta saa ihanan joululahjan, kunhan kietoo vaan ympärille tarpeeksi joulunarua ja ripottelee glitteriä päälle.


1. POSTIKORTTI. Jep. Se sellainen entisaikojen juttu, johon pitää lätkäistä pieni neliönmuotoinen kuva nurkkaan, jotta Postimies Pate kuljettaa sen vastaanottajalleen. Kirjekyyhkyt eivät sitten enää ole käytössä. Kuka ei muka tykkää siitä, että eteisen lattialta löytyy joskus muutakin kuin laskuja ja läheisen kebabkiskan mainoksia?!

2. .. eiku siis ekan kohdan piti tietty olla läsnäoloa. Sen ympärille on vaan niin kovin vaikea kietoa sitä joulunarua.

3. Osta kaupasta höpsöin piparkakkumuotti (hyi sua, hetikö mietit jotain _sellaista_?!) ja valmista piparkakkutaikinaa. Leivo kamulle pussillinen pipareita, kääri ne sellofaaniin ja kiinnitä piparimuotti pakettiin mukaan.

4. Kuva ois kiva. No niin ois! Teetä/tulosta yhteinen festariselfienne paperille ja iske se IKEA:n raameihin.

5. Hyasintti! Tuunaa tuo edullinen ja lemuava joulukukka joulunarulla ja glitterillä. Niitä glittereitä ystäväsi löytää pölypussistaan sitten vielä juhannuksenakin.

6. Haluatko, että ystäväsi ajattelee sinua heti ensimmäiseksi aamulla? Posliinitussilla voit taiteilla ystävällesi uniikin aamukahvimukin. Siis voit toki piirtää siihen vaikka Uniikin, mutta ehkäpä ystäväsi arvostaisi hieman persoonallisempaa ajatusta (no ei mitään I HATE MONDAYS-juttuja!).

7. Arpa. Koska totta kai sinä olet onnellinen, jos ystäväsi voittaa sinun ostamastasi arvasta 500 000 euroa.

8. Ystävyyttä (klik!) ♥_♥

9. Kierrätä. Saitko viime vuonna naapurin mummolta kynttilälyhdyn, joka ei koskaan päässyt paketista paraatipaikalle. Hei mutta sehän sopisi aivan täydellisesti Pirkon parvekkeelle! Toim. huom: Tässä on aina vaarana se, että unohdat pakettiin vihjeen siitä, että lahja on alunperin sinulle annettu, esim. ”Hyvää Joulua Noora!”-kortin. Ja hei oletko nyt aivan varma, ettet saanut nimenomaan Pirkolta tuota lahjaa viime jouluna..

10. Kuulinko sanan konvehtirasia? Kolme rasiaa kympillä? Ootko nyt ihan varma, ettet kuitenkin heittäisi ostoskoriin ihan sitä perinteistä Fazerin sinistä levynä. En tunne ketään, joka diggailee jokaista konvehtimakua, mutta tunnen monia, jotka voisivat elää Fazerin sinisellä. Levyn ympärille sinistä joulunauhaa!

11. Joulupallo. Sokaistu Stockan jouluosastolla kaikesta siitä säihkeestä ja osta ystävällesi lahjaksi yksi, upea joulupallo. Tästähän voisi tulla vaikka perinne! Jouluiset joulupallonvaihtajaiset. Korostan vielä: pallon, ei pullon! Postauksen kuvituskuvat on muuten otettu samaisella legendaarisella jouluosastolla säihkeestä seonneen bloggaajan toimesta. Ja hei, kaikki kuvien joulutuotteet <10e!

12. Aku Ankan taskukirja. Ai siitä välittyy fiilis, että nappasit nopeesti sen Ärrältä mukaan? Höpö höpö. Jokaisesta vessasta pitää löytyä Aku Ankka-kirjasto. Toimii myös vessapaperirullan kanssa kombolahjana vallan mainiosti.

13. Pulkka! Oujee. Tiedätkö sen MTV:n My Sweet Sixteen-sarjan, jossa sankarille lähes poikkeuksetta annetaan lahjaksi rusetilla koristeltu auto? Rusettiin kiedottu pulkka on vähintään yhtä siisti juttu!

14. Pähkinänsärkijä. Koska joku ostaa kuitenkin ystävällesi trendikkään pussukan saksanpähkinöitä, joita ei niin vaan ilman työkaluja avata! You are going nuts!

15. Joulunpunainen huulipuna. Siksi koska.

16. Noniin Runebergi! Nappaa kynä käteen ja kirjoita kaverillesi runo. ”Kulkuset. Kulkuset. Riemuin hälkkäilee.” Ei mee läpi.

17. Jouluvalosarja. Kausivalosarja. Tunnelmavalosarja. Whateva.

18. Osta ystävällesi valtava pussillinen vitamiineja! Piilota mandariinit paperipussiin, ja taiteile pussin kylkeen suklaaseen dipattujen mandariinilohkojen resepti. Slurps.

19. Virtuaalinen joulukalenteri. Aloita joulukuun 1. päivänä ja jatka aina aattoon asti. Lähetä ystävällesi WhatsAppin ääniviestinä joka aamu klo 06.00 laulamasi joululaulupätkä. Eri joulubiisejä riittää kyllä joka ”kalenteriluukkuun”. Ystäväsi arvostaa tätä varmasti.

20. Tonttulakki. Miksei kotoa löydy yhtään tonttulakkia siinä vaiheessa, kun on lähdössä pikkujouluihin?! Tonttulakit ovat yhtä hyviä tekemään katoamistemppuja kuin pinnit ja ponnarit.

21. Tiesitkö, että Makuunista voi ostaa 5 euron lahjakortteja? Kiinnitä lahjakortti popcornpussin kylkeen ja pistä pakettiin. Jos hyvin käy, sinutkin kutsutaan mukaan leffailtaan.

22. Heijastin. Koska se on halpa henkivakuutus ja koska Suomessa on niin *#”%&?!*:n pimeää. Helppo sujauttaa joulukortin matkaan.

23. Joulukahvipaketti. Niin tylsä idea, mutta siinä vaiheessa kullanarvoinen yllätys, kun ystäväsi jonakin aamuna kiroaa aamukahvin loppuneen ja löytää kaapin perältä ostamasi (jo-siinä-vaiheessa-ehkä-vähän-vanhentuneen)kahvipaketin. Ja taas vaan joulunarua ympärille!

24. Purkki kaakaojauhetta ja pussillinen vaahtokarkkeja sellofaaniin. TOIMII.

25. Nyt leikitään Strömsöä! Samoile metsään etsimään havuja tai oksia sekä käpyjä ja jäkälää, hanki rautalankaa ja taiteile ystävällesi huikein joulukranssi ikinä. Älä tee vahinkoa naapurin metsässä ja tsekkaa ensin mitkä kasvit ovat rauhotettuja. Miten meni niinku omasta mielestä?

26. Ja nyt, kun kaikki menee niinkuin Strömsössä, tuunataan vielä kenkälaatikko vanhoista lehdistä leikatuilla kuvilla ja täytetään se punaisilla jouluomenoilla. Okei. Meniks jo vähän yli?

27. Osta lankakerä ja kudo ystävällesi suk.. Hälytä tarvittaessa mummu apuun!

28. Lentolippuja kaukomaille ei kymmenellä eurolla osteta, mutta aina voi seikkailla! Tarjoa ystävällesi bussimatka kaupunginosaan, jossa ette ole ennen käyneet. Epilä? Kalkku? Multisilta? Sarankulma? Mitä näitä nyt on.. Pakkaa mukaan termarillinen kahvia ja jos poistutte päättärillä bussista, pidä huolta siitä, että ehditte vaihdolla takaisin. Muuten menee kympin raja rikki.

29. Jokainen osaa kangastussilla kirjoittaa tyynyliinaan ”Hyvää Joulua”. Osaatpas.

30. Pinnejä ja ponnareita. Katso lahjaidea nro 20. Ei sovellu esimerkiksi kaljun miehen lahjapakettiin. Paitsi jos kaljulla miehellä on hyvä huumorintaju.

31. No neulepannan teko ainakin onnistuu sultakin!

32. Tee itse raakasuklaata! Koska se on.. hyvää? Eiku mennään hei sittenkin tolla idealla nro 10.

33. Tarjoa ystävällesi Happy Meal-ateria Mäkkärissä Tapaninpäivänä. Siinä vaiheessa se jouluruoka alkaa viimeistään tökkiä. Ja muistoksi (=joululahjaksi) päivällisestä jää ystävällesi joku-ihan-tosi-kiva lelu!

34. Akvaariokala. Mielellään poika- ja tyttömiljoonakala. Lahjasi arvo moninkertaistuu ensi jouluun mennessä. Mutta varmista ensin onko ystävälläsi akvaario, äläkä lähetä lahjaa postissa.

35. Kokoa ystävällesi pakettiin joulun Survival Kit. Naistenlehti, suklaalevy ja glögitölkki.

36. Pörrösukat. No onhan ne nyt aika must. Joulu ei ole joulu ilman pörrösukkapakettia.

37. Säästöpossu ja paistovahti.

38. Muistivihko. Liimaa kanteen sinun ja ystäväsi kuva ja kirjoittele vihkon sivuille ylös yhteisiä muistojanne. Tämä on todellinen BFF-lahja. Siis niinku sellanen HC-BFF-lahja for real.

39. Älä-osta-mitään-joulu. Mutta tästä kannattaa sopia etukäteen kaikkien kesken. Näin vältytään poskien punoitukselta, kiusaantuneilta hetkiltä ja ”hei voi vitsit, mä ostin sulle kans lahjan, mutta se jäi kotiin”-tekosyiltä.

40. Lässynlää-joululeffa-DVD, jossa tyttö ja poika rakastuvat ja kuin joulun ihmeen saattelemina päätyvät vastoinkäymisten jälkeen yhteen. Leffa loppuu joko suudelmaan lumisateessa New Yorkin luistinkentällä tai suudelmaan lumisateessa jossain muussa paikassa.

41. Stop the press! Tigeristä saa soivia joulusolmioita eurolla. Kymmenellä eurolla saat siis kymmenen kravattia. Ole hyvä vaan vinkistä.

42. Käy tekemässä ylläriksi lumiukko lahjansaajan pihaan ja kiinnitä ukon käsiin Hyvää Joulua!-kyltti. Vaatii onnistuakseen lumisen joulun. Joten don’t count on this one.

43. Rakkautta. Hey c’mon, pakkohan tän oli olla listalla!

44. Istuta ruukkuun siemeniä ja anna lahjansaajalle ohjeet siihen kuinka kasvia tulisi hoitaa. Jännempää on, jos jätät kertomatta sen, mitä siemenistä kasvaa.

45. Kameran muistikortti, kympillä saattaa hyvällä tsägällä löytää sen pienimmän mahdollisen. Soveltuu erinomaisesti lahjaksi esimerkiksi bloggaajalle.

46. Muistitikku. Soveltuu erinomaisesti lahjaksi kenelle tahansa. Spesiaalin lahjasta tekee se, että tallennat tikulle vaikkapa yhteiskuvia sinusta ja lahjan saajasta. ”Aaaws haniböö oot niin ihana!”-reaktio on taattu.

47. Suosi lahjoja, joilla teet hyvää. Vaikkapa tiikereiden hyväksi. Murr. Tai lumileopardien hyväksi. Grrr. Tai norppien hyväksi. Mitä norppa muuten sanoo?

48. Älä unohda kirpputoreja. Kymmenellä eurolla saatat löytää kirpparilta jotakin, joka saa lahjansaajan heittämään kuperkeikkaa. Mä niin odotan, koska vastaan tulisi Arabian Fazer-muumimuki, jossa olisi kymmenen euron hintalappu. Saattaapi mennä hetki..

49. O M G. Tämä Veeran blogista löytynyt joululahjavinkki on helppo toteuttaa kotikonsteinkin (K18).

50. Piiiitkät joulunpyhät saattavat käydä jossain vaiheessa tylsiksi. Pistä pakettiin sudoku- tai ristikkolehdykäinen ja kuulakärkikynä. Eiku sittenkin lyijykynä. Virheistä oppii.

51. Hammasharja ja tuubi Pepsodentiä. Koska niitä konvehtirasioita (ks. idea nro 10) tulee kuitenkin iso läjä lahjaksi.


To be continued.

Mikä vinkeistä löytää tiensä Pukin konttiin?

enkku2

I’m so sorry, no translation this time. Here’s 51 tips what to buy for Christmas with 10 euros. To be continued. There’s still 50 to come.


Posted in and tagged , , by NOORA.