101 JOULULAHJAIDEAA TYTTÖYSTÄVÄLLE

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Vuonna 2014 kirjoittamani postaus on ansainnut itselleen jatko-osan. Tuo postaus nousee aina joulun alla sinnikkäästi blogini luetuimpien postauksien joukkoon ja kuulen jatkuvasti jonkun bonganneen sieltä hyvän lahjavinkin juuri sille omalle kullannupulleen. Lahjojen ostaminen miehille on välillä työn ja tuskan takana, mutta veikkaisinpa, että myös vastakkainen sukupuoli painiskelee välillä samankaltaisten ongelmien kanssa. Huolenne ovat turhia, tässä tulee 101 joululahjaideaa tyttöystävälle. Ja missäänhän ei ole kiveenkirjoitettu, että nämä vinkit eivät kelpaisi muiden kuin tyttöystävien pakettiin.

Muistatteko, kun vannoin neljä vuotta sitten, että en enää ikinä ikinä koskaan lähde tällaista listaa tekemään. Ja tässä sitä taas ollaan. Veikkaan, että tuskanhiki helmeilee otsallani viimeistään siinä vaiheessa, kun listalta puuttuu vielä 70 nokkelaa vinkkiä. Mainittakoon taas, että linkit eivät ole mainoslinkkejä, vaan tämä Joulumuori halusi vain tehdä shoppailunne entistä helpommaksi.


1. Mikäli hajamielisyys kuuluu luonteenpiirteisiisi ja pahimmassa tapauksessa saatat vaikka unohtaa koko joulun ja lahjan hankkimisen, ole kaukaa viisas ja osta tyttöystävällesi joululahja jo marraskuun lopulla. Kun ojennat hänelle kauniisti paketoidun kosmetiikkajoulukalenterin (..tai miksei vaikka itsetehdyn olutjoulukalenterin, kukin tavallaan), annat käytännössä mussukallesi 24 joululahjaa jo etukäteen.

2. Sori. Ensimmäisen kohdan piti tietysti olla läsnöolo. Läsnäoloa ilman kännykkää, jonka valot välkkyvät kuin kausivalot konsanaan, kun poikien omissa whatsapp-ryhmissä käydään sekunti sekuntilta läpi Tapaninpäivän lätkämatseja.

3. Ajatus on tärkein. Kyllä, niinhän se nimenomaan on, mutta muistathan ajatella lahjavalintaaasi siltä kantilta, että sen ajatus lämmittäisi enemmän tyttöystävääsi kuin itseäsi. Et oikein voi ostaa futisotteluun lippuja teille molemmille verhoten ajatuksen siihen, että samalla viettäisitte yhteistä aikaa, kun katselette SINUN lempparilajiasi.

4. Museokortti. Arvostaisiko rakkaasi yhteisiä tuokioita museoiden käytävillä taiteeseen tutustuen? Älä kuitenkaan kirjoita korttiin vitsikästä mainintaa siitä, kuinka rakkaasi pitäisi jo museoida.

5. Valitse kännykkäsi muistista se ällösöpöin yhteiskuva ja painata kuva joululahjapaituliin. Ei, ei huppariin. Siinä sitä onkin jo ainekset riitaan, kun alat jossain kohtaa ihmetellä miksei muikkisi pidä pusakkaa ikinä julkisilla paikoilla. ”Kultsi tää on tosi ihana, mutta..”

6. Okei, pidä kiinni hatustasi. Tämä on haastava ja vaatii todellista äijäasennetta onnistuakseen. Mene äitisi/ mummosi/ naapurisi oppiin ja kudo paksusta langasta (=nopein toteutustapa) rakkaallesi kaulahuivi. Äläs nyt! Ei tämä ole ollenkaan niin paha homma ja lopputulos palkitsee varmasti. MUTTA. Tee homma itse äläkä laita äitiäsi neulomaan. Ja kannatta aloitella hommaa NYT.

7. Kultakala kullallesi. Romanttista, söpöä, yhteinen lemmikki. Mutta hankkiessasi tätä yllätystä, varaudu siihen, että tyttöystäväsi ei halua siivota Pärskynsä allasta. Silloin homma jää sinulle. Kala ei saa jäädä heitteille sen takia, että olet huono keksimään lahjoja.

8. Lottorivi, jossa yhteiset numeronne. Koska tapasitte? Molempien syntymäpäivät? Kokoa numerosarja ja koe loppuelämäsi ajan painetta lotota tällä samalla rivillä. Koska juuri silloinhan päävoitto napsahtaisi kohdalle, kun olet unohtanut käydä viemässä rivisi Ärrälle.

9. Näemmä Rakkauttakin voi nykyään ostaa.

10. Olet varmasti äärimmäisen taidokas alusvaatteiden ostaja, mutta hei, mitäs jos tehtäisiinkin niin, että sujautat mieluummin lahjapakettiin lahjakortin alusvaateliikkeeseen kuin niitä pitsihepeneitä. Voihan olla, että kultsisi tarvitsisikin niiden sijaan tänä jouluna ihan kunnon sporttiliivit?

11. Osta rakkaallesi päiväkirja, jonne hän voi tallettaa ihanimpia yhteisiä hetkiänne. Hassuttele vähän ja valitse päiväkirjaksi sellainen, jossa on kissanpennun kuva kannessa ja vaaleanpunainen sydänlukko. Aika moni meistä 90-luvun lapsista on sellaiseen joskus ajatuksiaan raapustellut. Esimerkki pikkunooran päiväkirjasta: ”Moi, tänään oli kiva päivä, ei mulla muuta. Moi.”

12. Vaikuttaako (tyttö)ystäväsi stressaantuneelta ja kiireiseltä juuri ennen joulua? Entäpä jos antaisitkin lahjaksi joulusiivouksen? Voit toki napata mopin omaan käteesi, mutta olen kuullut hurjan paljon hyvää myös siivouspalveluista. Monesti aineeton lahja on paras lahja, ja joulusiivouksen yliviivaaminen to do-listalta voi olla monelle valtava juttu. Sillä välin, kun ammattilainen hoitaa kotona siivouksen, sinä voit napata kultaa kädestä ja lähteä yhdessä glögille joulutorille.

13. Kirjoita valkoiseen tyynyliinaan kangastusseilla: ”On ihana herätä vierestäsi haniböö.” Muista silittää teksti tyynyliinan kiinni, ettei se siirry yön aikana vahingossa tyttöystäväsi poskeen.

14. Arpa. Ties vaikka viettäisitte uuden vuoden Bahamalla?

15. Kaksi asiaa mitkä ovat aina hukassa; pinnit ja ponnarit. Löytyisiköhän kaupasta näitä maxipakkaus? Ei kovin romanttista, mutta äärimmäisen käytännöllinen lahja.

16. Lähtekää yhdessä jouluostoksille mutta sen sijaan, että ostaisitte lahjat toisillenne, suunnatkaa lelukauppaan ja hankkikaa lahjat Joulupuukeräykseen. Kaikille osapuolille tulee hyvä mieli. Valitkaa lahjat esimerkiksi sen perusteella, mitkä lelut olisitte itse pieninä ympyröineet Joulupukille tiedoksi lelukuvaston sivuilta.

17. Potkukelkka. Kuinka romanttinen ajatus lähteä yhdessä jouluyönä kelkka-ajelulle! Laji saattaa muuttua tosin extremeksi siinä vaiheessa, jos jouluna ei olekaan lunta.

18. Rakkauspankki. Osta kaupasta hullunkurisin säästölipas mikä eteesi tulee ja kiinnitä siihen lappu ”Rakkauspankki”. Kun lompakosta noukkii kolikoita lippaaseen edes silloin tällöin, Rakkauspankkinne on pian täynnä fyrkkaa yhteisiä seikkailuja varten.

19. Vastamelukuulokkeet. Tyttöystävälle, joka ei arvosta yöllisiä räiskintäpeli- tai jalkapallostudiohetkiäsi.

20. Yhteinen hetki pakohuonepelissä. Rakastan pakohuonepelejä yli kaiken ja siellä jos missä on mahdollista viettää todellista laatuaikaa! Kumpikaan ei ehdi keskittyä muuhun kuin yhteisen tehtävän ratkaisemiseen. Toki tämän voi toteuttaa kotioloissakin: kumpi löytää ensimmäisenä täpötäydestä vinttikomerosta ne kauan kadoksissa olleet talvikengät, luistimet, joulukoristeet etc. Kotioloissa ei tosin jaeta mysteerin selvittämiseksi vihjeitä.

21. Suola- ja sokerisirottimet. Tämä lahja vaatii kortin kylkeen: ”Olet elämäni suola ja sokeri samassa paketissa.”

22. Oletteko suuntaamassa yhdessä uuden vuoden kemuihin? Puolikkaasi ilahtuisi varmasti lahjakortista, jolla hän saisi juhlapäivänä kutreilleen juhlakampauksen. Monet kampaamot tekevät esimerkiksi pikakampauksia edullisesti. Toki tämänkin voit toteuttaa kotioloissa, muttaaaa..

23. Jouluna sitä salaa toivoo Pukin muistaneen hankkia pukinkonttiin myös hitusen suklaata. Vie suklaaostokset nextille levelille ja metsästä kultasi pakettiin sitä vaaleanpunaista suklaata, joka syksyllä ostettiin loppuun.

24. Yllätä rakkaasi joulukuusella! Käy kuusiostoksilla (..älä kaada kuusta naapurin pihasta, ainakaan lupaa kysymättä) ja iske kuusi keskelle olohuonetta. Kuorruta koristein. Varmista kuitenkin ensin, että asuinkumppanisi ei ole kuuselle allerginen. Toim. huom: mikäli omistat koiran, ymmärtänet, että se saattaa käyttää kuusta sisävessana joulunpyhien ajan.

25. Vietättekö joulua paikasta toiseen juosten? Entäpä jos varaisit teille huoneen kotikaupunkinne tunnelmallisimmasta hotellista ja viettäisitte siellä yhden yön joko joulunpyhien tai vaikkapa uuden vuoden aikaan? Puhtaat valkeat lakanat ja hotelliaamiainen – kyllä kelpais!

26. Tämä saattaa kuullostaa to-del-la helpolta ratkaisulta, mutta usko tai älä, tämä toimii aina. Osta rakkaallesi lukemista jouluksi. Jos olet aivan hukassa kirjakaupan hyllyjen välissä, nappaa talteen lista Finlandia-ehdokkaista. Suosin tosin kaunokirjallisuuden ehdokkaiden joukosta valitsemista. Tieto-Finlandia-ehdokkaiden joukkoon kuului nimittäin kirja loisista. Tosin sekin on erinomainen valinta jos lahjansaaja on aiheesta kiinnostunut.

27. Ota suunnaksi Tokmanni ja kävele essence-hyllylle. Poimi kassan kautta kotiin värikosmetiikkaa, esimerkiksi ihastuttavin luomiväripaletti siveltimineen, ja piilota ne kauniiseen lahjapussukkaan. Voit olla varma, että kosmetiikkaan tykästynyt ilahtuu tästä lahjasta (ja aiheeseen perehtymisestäsi!) taatusti.

28. Hanki Ikeasta silikoninen jääpalamuotti, sulata suklaata ja täytä sillä muotit. Anna jäähtyä ja irroittele ITSE TEHDYT KONVEHDIT varovasti kuopista. Sujauta purkkiin ja mainosta kovaan ääneen valmistaneesi suklaat itse. Unohditko mainita, että suklaan reseptiä saatoit lainata joltain toiselta?

29. Hanki kullannuppusi puhelimeen sopivat läpinäkyvät kuoret ja leikkaa paperista niiden muotoinen pala (muista kameranaukko ja muut tarvittavat reiät). Taiteile paperiin rakkaudentunnustuksesi ja tadaa – uniikit rakkauskuoret ovat valmiit!

30. Pakkohan tämäkin on listalle laittaa – kai sullakin on jo maa(ilma)n cooleimmat sukat!?

31. Hanki valosarja ja muotoile siitä sydän ikkunaan. Voit järjestää kotona juhlavat valoviikkojen avajaiset, kun johdatat rakkaasi pimeään kotiin ja päräytät taideteokseesi valot.

32. Joulun selviytymispakkaus; pullo glögiä, naistenlehtiä, villasukat, konvehtirasia, paituli ja kasvonaamio. Pakkaa kauniiseen boksiin ja kiedo ympärille valtava punainen rusetti.

33. Hanki kultsillesi teltta ja piilota telttapakkaukseen myös festariliput. Lahja voi aluksi herättää epäuskoisia mulkauksia suuntaasi, mutta kun paketista paljastuu vielä liput kesän kuumimmille festareille, saa Pukki lahjasta taatusti kiitosta. Mutta valitsethan festarit taas hänen mielenkiinnonkohteensa huomioon ottaen. Just saying.

34. Polaroid-kamera ja filmiä. Polaroid-kameroilla saa kuvamuistot heti käteensä ja pakettikortiksi soveltuukin erinomaisesti selfie sinusta. Duckface tai pusuhuulet kehiin!

35. Tilasitko jotakin verkkokaupasta, mutta joulutontut eivät ehtineetkään toimittaa lahjaa ajoissa perille? Ei hätää. Tulosta kuva lahjastasi ja paketoi se boksin sisälle. Turha rynnätä hankkimaan hätälahjaa, kyllä haniböösi ymmärtää pienen viiveen.

36. Muistathan ainakin jouluna kuiskata kultasi korvaan, että rakastat häntä.

37.  Pusukin ois kiva. Ripusta siis mistelinoksa (tai jokin muu vastaava huonekasvi) kattoon.

38. Järjestä teille yhteinen leffamaraton. Laittakaa ne kaikista övereimmät ja glitterillä kuorrutetuimmat joululeffat pyörimään, paukuttele valmiiksi valtava kulhollinen popcornia, keitä kaakaot ja kokoa sohvalle vuorenkokoinen kasa tyynyjä. Tämä toimii erinomaisesti yllätyksenä jos vietätte jouluaaton erillänne ja kultasi saapuu joulureissultaan kotiin löytäen leffateatteriyllärisi olkkarista.

39.  Maalaa, piirrä tai askartele taulu. Tekniikalla ei ole väliä, pääasia on, että olet juuri tekemässä rakkaallesi uniikkia taideteosta. Hae edulliset kehykset Ikeasta ja voilá! En suosittele kuitenkaan ripustamaan teostasi vielä seinälle. Katsokaa sille sitten yhdessä paikka, esimerkiksi vaatekaapin oven sisäpuolelta.

40. Tiesithän, että on olemassa myös kauneusaiheisia uuden vuoden kalentereita! Siinä vaiheessa, kun muut ovat jo avanneet kalenterinsa, sinun kultasi vasta pääsee hommiin.

41. Ukulele. Soveltuu lahjaksi hänelle, joka innostuu harrastuksesta yksi toisensa jälkeen. Nimimerkillä, Kokemusta on. Oma ukuleleni taitaa tosin olla rikki tai ainakin siinä on jonkinasteinen äänentoisto-ongelma.

42. Lähetä hänelle rakkauskirje. Siis ihan postitse. Kyllä. Niin, että kiikutat kuoren sellaiseen oranssiin postilaatikkoon. Toki se täytyy myös kirjoittaa ensin. Ajoita lähetys niin, että hän saa kirjeen juuri ennen joulua. Ällösöpöä jos vietätte joulun erillänne ja hän saa kirjeesi juuri ennen reissulle lähtöä. Ihan kuin olisin juuri kuvaillut jonkin joululeffan juonta..

43. Itseäni kiinnostaisi valtavasti selvittää, mistä päin maailmaa DNA’ni juontaa juurensa. Tilaa siis rakkaallesi työvälineet, napatkaa DNA talteen pumpulipuikolla ja jääkää jännityksellä odottamaan, millaisista aineksista juuri hänet on rakennettu.

44. Reissaatko paljon töiden puolesta ja rakkaasi on paljon yksin kotona? Hanki lahjaksi valtava pehmolelu, jonka päälle puet oman t-paitasi. Laita kaulaan kortti, jossa kerrot lahjansaajalle, että hän voi halailla yön pimeinä tunteina ikävissään tätä varamiestä.

45. Osta hänelle kukkia. Kaunis kukkakimppu ilahduttaa joulukotia pitkään ja sopii täydellisesti hänelle, jolla on jo kaikkea. Etenkin, jos hänellä on jo maljakko.

46. Heijastin. Koska hän on sinulle tärkeä ja oman elämäsi valopilkku. Saat lainata tekstiä korttiin.

47. Ensi vuoden kalenteri. Kirjoittele sivuille viestejä, kuten ”olet söpö”, ”rakastan kikatustasi”, ”can’t live without you” tai sitten ihan vaan ”muista _tähän oman nimesi_ synttärit”.

48. Kosketusnäyttöhanskat. Mielellään sellaiset, jotka kaiken kukkuraksi toimivat pakkasessa bussipysäkillä, kun hän yrittää selvittää, että menikö se bussi jo.

49. Lankakerä ja sukkapuikot. Jos olet oikein vitsikäs voit käydä ostamassa joulutorilta myös valmiit villasukat lahjan kylkeen. Ihan vaan varmuuden vuoksi.

50. Pieni kassakaappi. Piilota kassakaappiin jotakin ihanaa (tai ole vitsikäs ja jätä se tyhjilleen) ja sulje lukko koodilla, jolla on teille jokin yhteinen merkitys. Siinäpä rakkaallesi joulupähkinä, kun hän yrittää pähkäillä mitä kaikista niistä tärkeistä päivämääristä (..ensimmäinen muisku, ensimmäinen riita, ensimmäinen mikälie) olet päättänyt käyttää.

51. Etenkin jos lämpötila on plussan puolella, tällä lahjalla on suuret mahdollisuudet osua napakymppiin. Osta rakkaallesi puuntaimi, jonka voitte yhdessä istuttaa. Onhan sinulla varmasti paikka, johon istutat sen? Esimerkiksi taloyhtiön hallitus ei välttämättä tykkää hyvää jos kaivat tammellesi kuopan etupihalle.

52. Sormus. Kannattaa jo sitten kortissa kertoa, mihin sormeen se on tarkoitus laittaa, jotta vältymme epäselvyyksiltä.

53. Kuumailmapallolento hänelle, joka pelkää korkeita paikkoja. C’mon nyt! Ei missään nimessä tällaisia. Okei, hän saattaisi voittaa lahjasi avulla pelkonsa, mutta jos ei nyt jouluna kuitenkaan nosteta sykkeitä suotta korkeuksiin.

54. Karttapallo. Leikkaa liimapaperista sydän jokaisen maan kohdalle, jossa olette yhdessä käyneet. Mukaan voi liittää myös pussillisen irtosydämiä, joilla palloa voi sitten myöhemmin päivittää.

55. Inhoatteko jouluruokaa? Hanki tarvikkeet sushi-illallista varten ja testatkaa joulukuusen valossa glögiä hörppien kuoriutuuko teistä mestarisushikokkeja!

56. Suunnatkaa joulun alla lempparikirpputorillenne, rajatkaa budjetiksi 5 euroa ja hankkikaa ylläriksi toisillenne sopivat secondhand-lahjat.

57. Vaatii lunta toteutuakseen. Asutteko kerrostalossa? Tee parvekkeenne alapuolelle lumienkeleitä tai tamppaa lumeen sydän ja johdata kultasi kaakaomuki kädessään katselemaan parvekkeelta tähtitaivaan alle suloista taideteostasi. Okei, tämä meni nyt ehkä jopa jo liian romanttiseksi.

58. Tämä on tärkeää. Jos olette yhdessä sopineet, että TÄNÄ VUONNA EI OSTETA LAHJOJA, tuota sääntöä tulee noudattaa. On siis lupa kiivetä mököpuuhun, jos hän jouluaattoaamuna kiskaisee ässän hihasta siinä missä sinä olet kuuliaisesti noudattanut sopimusta.

59. Lehtitilaus ilahduttaa kuukaudesta toiseen! Älä kuitenkaan tilaa hänelle Tuulilasia jos vaikkapa Trendi voisi olla enemmän hänen juttunsa.

60. Linnunpönttö. Piilota sisään teidän yhteiskuvanne ja lupaus siitä, että kipuat pöntön mökkikoivun latvaan keväänkorvalla.

61. Jos hänen ainoa lahjatoiveensa on soittaa kotona/autossa joulukuun ajan Jouluradiota, anna hänelle siihen mahdollisuus.

62. Kaulin. Hah, oletkin huumorimiehiä. Leivo edes purkillinen pipareita kaulimen kaveriksi.

63. Hanki kori, jonka täytät hedelmillä ja uudella smoothiekoneella. Ei yhtään haittaa vaikka mukaan eksyisi myös yksi suklaalevy.

64. Kirjoittele muistilapuille syitä miksi rakastat juuri häntä. Piilota laput sinne tänne asuntoonne (..kylppärin kaapinoveen, sukkalaatikkoon, aamutossuun, kahvipurkkiin).

65. .. edellisen kohdan voi upgradeta aarrejahdiksi. Kun rakkaasi on löytänyt kaikki laput, hän saa joululahjansa (..jonka valitsemiseen löydät ideoita kohdista 1.-64. sekä 66.-101).

66. Metallinpaljastin; kun lumet sulavat pääsette yhdessä aarrejahtiin.

67. Matka höyhensaarille. Eli toisin sanoen, uusi untuvatyyny. Tyynyyn voi kortiksi askarrella lentolipun, jossa määränpäänä on Höyhensaaret.

68. Jouluneule! Mitä kreisimpi sitä parempi. Nyt saavat kulkuset kilistä!

69. Katso kohta nro 6. No joko se kaulahuivi alkaa olla valmis? Päättelyitä vailla?

70. On aattoaamu ja lahja on hankkimatta. Askartele lahjakortti jalkahoitoon tai hartiahierontaan. Homman hoidat sinä itse ja vältyt sekä viime hetken lahjapaniikilta että kustannuksilta. Mutta lahjakortin askarteluun on kyllä sitten panostettava.

71. Lukko, johon on kaiverrettu sinun ja rakkaasi nimet. Joulupäivän aamuna käytte käsi kädessä kiinnittämässä tämän kotikaupunkinne rakkaussiltaan ja kävelette onnellisina kohti tulevaisuutta.

72. Termospullo ja joulukahvia. Teetä yhteiskuvistanne tarroja ja koristele termospullo ikimuistoisilla selfiehetkillä.

73. Retronintendo! Legendaarisia pelikoneitahan on tullut uudelleen myyntiin. Sinä Luigi, minä Mario.

74. Jos tyttöystäväsi on bloggaaja, hän osaa taatusti arvostaa niin rengasvalolamppua kuin mitä tahansa muutakin valonlähdettä, joka edes hitusen helpottaa hänen työntekoaan tässä mörköpimeässä talvessa.

75. Aku Ankan taskukirja. Okei. Etkö nyt ihan oikeasti muuta löytänyt supermarketista aatonaattona? Ei. Ei se nyt oikein auta vaikka olisikin jouluversio. Paitsi jos rakkaasi siis keräilee akkareita!

76. Lahja joka jäi itselleni parhaiten viime vuodelta mieleen: RATSASTUSLAHJAKORTTI KAHDELLE. Pelkäsin aluksi niin pirusti, mutta yhtäkkiä kopottelinkin jo menemään kuin Lucky Luke konsanaan!

77. Aikaa.

78. Muumimukit ovat aina in! Ja mitä harvinaisempi sitä parempi; osta siis valkoinen muki ja piirrä siihen tussilla oma versiosi Muumilaakson tarinoista. Takuuvarma harvinaisuus.

79. Lompakko, ja oma kuvasi tietysti läpinäkyvään taskuun.

80. Kaipaako kultsisi valkoista joulua? Silppua valitsemaasi materiaalia (paperia, pumpulia, etc) KOKO huoneistoanne varten ja ripottele sitä sinne, tänne ja tuonne. Ovenkarmin yläpuolelle voit ripustaa ämpärin, josta tyttöystäväsi saa lumisateen päälleen heti ovesta sisään astuessaan. Tiedättepä ainakin mitä teette joulunpyhät; siivoatte.

81. Kokoa viherpeukalollesi tee-se-itse-lahja: hanki ruukku, pieni pussi multaa ja valitsemiasi siemeniä. Älä toki kerro, mitä siemenistä kasvaa! Istutustouhujen jälkeen riittää jännitettävää pitkälle kevääseen.

82. Lahjakortti hammastarkastukseen. Meille hammaslääkäripelkoisille tämä olisi painajasmainen lahja, mutta tulisipahan ainakin mentyä! Ja hei lupaan, että viimeistään käynnin jälkeen kultsisi kiittää sinua lahjasta.

83. Tiekartta. Lahja muuttuu romanttiseksi siinä vaiheessa, kun kirjoitat korttiin; ”Elämäni navigaattorille, joka ohjaa minut aina poikkeuksetta oikeaan suuntaan.”

84. Samanlaiset tuulipuvut, sinulle & hänelle.

85. Ilmoita teidät molemmat ensiapukurssille. Sitä ei koskaan tiedä kuka meistä on seuraava supersankari hädän hetkellä.

86. Kirkasvalolamppu. Herääkö päivänsäteesi toisinaan hieman harmaalla mielellä talven pimeinä arkiaamuina. Herätyyyys!

87. Oletko sinäkin varma siitä, että veden täytyy maistua paremmalta Love Island Suomessa nähdyistä vesipulloista? Tiedätkös mitä, NIITÄ SAA TILATTUA SUOMEEN.

88. (Rakkaus)tatuointilahjakortti. Vaatii todellista rakkaudenpaloa ja heittäytymistä toimiakseen.

89. Verenpainemittari; kun hän jatkossa mainitsee sinun nostavan hänen verenpaineensa pilviin, voitte tarkistaa asian.

90. Rannekello; josta voittekin sitten tarkistaa sen, saako naisia aina tosiaan odottaa.

91. Avainkaulanauha; hänelle, jonka avaimet ovat aina alimmaisina käsilaukun pohjalla.

92. Perheseinäkalenteri. Jotta et vahingossakaan suuntaa treeneihin juuri silloin, kun appivanhemmat ovat tulossa kylään.

93. Diamonds are a girl’s best friend. Kunhan tässä vaan lauleskelen.

94. Flunssakauden-survival-kit jos pöpö osuu juuri jouluksi kultasi kiusaksi; käsihuuhdetta, nessuja, tuoretta inkivääriä, purnukka hunajaa ja kurkkupastilleja.

95. Nyt vietetään extreme-joulua! Keitä kuumat kaakaot termariin ja vie kultasi avantouinnille. Käykää upottamassa joulu- ja lahjastressinne kylmään veteen. Muistakaa kertoa asiasta myös sosiaalisessa mediassa – avantoon ei ihan joka tyyppi uskalla!

96. Tee hänelle piparkakkutalo. Joo, ei hätää. Olen nähnyt kaupassa myös sellaisia suklaalevysettejä, joista saa talon jouluksi pystyyn. Varmasti helppoa kuin heinänteko, mutta heitä ostoskoriin myös purkillinen tomusokeria, jolla voit peitellä vahingot.

97. Valtavankokoiset eläinhahmoa muistuttavat tohvelit, jotka eivät mahdu minnekään ja jäävät lopulta keräämään pölyä sänkynne alle.

98. Moni löytää paketistaan jouluna koruja; entäpä jos sinä olisitkin hankkinut aarteen rakkaasi pakettiin tänä jouluna kirpputorilta? Kirpputorien vitreeneissä säilytetään ainutlaatuisia aarteita, joita ei monesta korukuvastosta löydä.

99. Kuulenko hääkellojen lyövän? Joulukihlat! Ja taas ollaan kuin jossakin joululeffassa.

100. Kun ideoista ei mikään nappaa ja Pukki alkaa jo kolkutella oven takana, hanki kaupasta maailman suurin rusetti ja kiinnitä se pääsi päälle. Ei kultasi tarvitse mitään, onhan hänellä sinut. Vinkki: voidaan viimeistellä myös jouluvaloin!

101. Ei. Ei enää ikinä. Ei enää ikinä listauksia, joissa on sata ja yksi kohtaa. Hiki tuli jo kohdassa nro 22. Tämä oli tässä. Näppilän joululahjalistaukset nimittäin.


Viettäkäähän vallaton ja mainio joulukuu Pukkia poroineen odotellen.
Ja kaikista näistä lahjavinkeistä huolimatta muistakaa, että niitä joulun tärkeimpiä asioita ei edes saa pakettiin.

En ole ikinä aikaisemmin kirjoittanut yhtä postausta kahden viikon ajan – joten sanonpahan vaan, että kommentit ja omat lahjavinkit lämmittävät erityispaljon tällä kertaa kirjoittajan sydäntä! ;)


Posted in lifestyle and tagged , , by NOORA.