EI HYVÄLTÄ NÄYTÄ

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

”Kyllä sun nyt kannattas huolestua.”
”Ei tää hyvältä näytä.”
”Voi olla, että kaikki viisaudenhampaat on otettava kerralla pois ja muutakin poistettavaa saattaa löytyä..”

Just näitä lauseita mä toivoinkin, kun kerroin suuhygienistille viime viikolla, että kärsin melkoisesta hammaslääkäripelosta.

baby

Olen ollut viime viikon ihan paniikissa ja yöt olen pyöriskellyt sängyssä miettien, että mitä ihmettä on kolmen vuoden aikana tapahtunut. Hygienisti teki selväksi, että hampaitteni kunto on ala-arvoinen ja läksytti minut siitä, että en osaa edes pestä hampaitani. Mutta kun en juuri tämän enempää voisi tehdä! Pesen kahdesti päivässä, käytän lankaa, syön purkkaa, vältän napostelua.. Hampaani ovat vain todella helposti reikiintyviä. Edellisestä hammaslääkärikerrasta oli siis kolme vuotta aikaa, turhan pitkään, sen tiedän kyllä, mutta kun hygienisti kertoi tilanteeni olevan lähellä katastrofaalista, lähdin poru kurkussa pois huoneesta.

Olisikohan tilanteen voinut hoitaa hieman paremmin? Jos kammoni olisi ollut yhtään tätä kovempi, en varmasti tuon käynnin jälkeen olisi uskaltanut avata suutani enää ikinä.

Päätin kuitenkin ottaa härkää sarvista todellisen tilanteen selvittääkseni ja varasin ajan hammaslääkärille eiliseksi illaksi. Voitte kuvitella kuinka minua jännitti. Isot hammasremontit eivät ole toivottavaa kesätekemistä ja kauhulla jo kuvittelin kuinka tämäkin hammashoidon ammattilainen minut haukkuu.

Toisin kävi.

Hampaistani löytyi kolme pienehköä reikää ja yksi yläviisuri, joka todennäköisesti tullaan jossain vaiheessa poistamaan. Olin niin helpottunut, että meinasin päästää pari onnenkyyneltä. Hammaslääkäri oli aivan ihana. Rauhoitteli minua ja selitti koko ajan mitä teki ja hammaskuvatkin kävimme yhdessä hammas hampaalta läpi. Lopulta selvisi, että reikien paikkaaminenkin ulottuu vasta loppukesään. Hän näki, että hampaani todellakin ovat helposti reikiintyviä ja kehotti lisäämään fluoritablettien käyttöä. That’s it.

Kiitos kaikista niistä öisistä painajaisista arvon hygienisti. Ymmärrän kyllä, että hän todennäköisesti tarkoitti vain hyvää ja halusi herätellä minut pitämään hampaista huolta, mutta jos ei ole diagnoosistaan satavarma, ei varmaankaan kannattaisi tällä tavoin säikytellä ihmisiä. Varsinkin, kun avoimesti kerroin hänelle pelostani.

All in all, käykää hammaslääkärissä. Ja nyt se on todettu, ainakin tässä asiassa voi vaihtamalla muuttua paremmaksi.. ;)

enkku2

I have never been a big fan of going to the dentist but yesterday, I found the greatest dentist ever. No more sleepless nights! I’m going to have a white smile.


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.