HYVÄSTI KIUSANKAPPALE

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

”Mitä?”

Niin minä tokaisin, kun olin ehtinyt istua leuka- ja suukirurgin käsittelyssä vasta noin kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen hän totesi tyynenrauhallisesti, että ”hammas on nyt irti”. Olin lykännyt tätä toimenpidettä jo nelisen vuotta ja siinä penkissä istuessani minua lähinnä nauratti, kuinka nopeasti koko homma olikaan ohi. Olen aiemminkin kertonut teille kovasta hammaslääkäripelostani ja kenties juuri sen vuoksi jo pelkästään sanapari kirurginen poisto, sai minut välttelemään hampaanpoistoa viimeiseen asti. Keskustelimme asiasta kuitenkin kesällä oman hammaslääkärini kanssa yökiskojen teon jälkeen ja hän kannusti minua lempeästi tarttumaan härkää sarvista. Alaviisaudenhampaani oli jopa jo kiskojen tiellä ja häiritsi purentaani, joten tartuin rohkeasti puhelimeen ja varasin ajan Oralin Koskikeskuksen toimipisteeseen Ilkka Palloselle.

Ilkka vaikutti jo puhelimessa ammatilaiselta, jonka penkkiin voisi kovasti pelkääväkin potilas hyvillä mielin istahtaa ja koko tiistainen poistotiimi olikin niin lämmin ja ystävällinen, että he saivat minut rentoutumaan heti. Sain jopa valita mitä Spotifysta kuunnellaan! Toimenpide oli kokonaisuudessaan täysin kivuton ja käsittämättömän nopea, vaikka hammas jouduttiinkin hajottamaan ja ientä aukaisemaan, sillä sen juuret kulkivat niin hermojen vieressä.  Lopuksi ien tikattiin ja sain ohjeen purra tuppoa jonkin aikaa, jotta verenvuoto tyrehtyisi.  Sain matkaani myös kylmäpussin ja särkylääkereseptit, joten kotimatkalle suuntasin apteekin kautta. Koko reissu kesti siis puolisen tuntia.

Puudutuksen loputtua alkoi jomottelu, joka kuitenkin pysyi särkylääkkeillä hyvin hallinnassa. Poistokuoppa vuosi jonkin verran verta ensimmäisen päivän ajan, mutta nyt verenmakua ei suussa enää tunnu. Olen noudattanut kuuliaisesti ohjeita ja syönyt pelkkää nestemäistä ja sosemaista ruokaa, unohtanut kuumat juomat ja puhdistanut suutani ohjeiden mukaan. Parin päivän sairausloma tuli kuitenkin todella tarpeeseen, sillä öisin en saanut nukuttua kunnolla. Nukun aina juuri tuolla puolella, mistä hammas leikattiin, joten havahduin aina hereille, kun poski osui tyynyyn. Turvotus kaikkosi ensimmäisen päivän jälkeen ja näyttäisi siltä, että selviän operaatiosta ilman mustelmaa.

Takana on nyt kaksi hyvin sujunutta viisaudenhampaanpoistoa ja on sanomattakin selvää, että Ilkan luokse suuntaan myös sitten, kun on aika poistaa viisaudenhampaista loputkin. Seuraavana vuorossa on toinen alaviisuri, ja todettava on, että näin positiivisen kokemuksen jälkeen enää ei tarvitse pelätä sitä, millainen toimenpide on. Kukin operaatio on toki yksilöllinen, mutta oi tätä fiilistä, kun homma on ohi ja toipuminen voi alkaa. Viestien perusteella meitä hammaslääkäripelkoisia on paljon, joten toivon kovasti, että joku heistä asiaa googletellessaan päätyy juuri tämän postauksen pariin. Voi kuinka monta kauhutarinaa itse luinkaan tietoa hakiessani.

Nyt siis särkylääkettä nassuun ja kohti työpäivää – kiitos kaikille, jotka vinkkailitte minulle hyviä kasvissosereseptejä Instagramin puolelle, lisääkin saa laittaa tulemaan! Edessä on vielä loppuviikko soseruokien parissa. ;)


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.