KUN VIIKKO ALKOI KORONATESTILLÄ

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Tämä viikko on ollut erinomainen osoitus siitä, että elämme juuri nyt maailmassa, jossa kovin tarkkojen suunnitelmien tekeminen on äärimmäisen haastavaa. Ei tarvittu kuin kova kurkkukipu ja kaikki suunnitelmat sai yliviivata kalenterista. Maanantaina ei lähdetty töihin, aamu alkoi koronatestillä.

Soitin ajanvaraukseen 7.55, testissä olin Messu- ja Urheilukeskuksen Drive In’issä jo 8.25. Testaus toimi hienosti. Halliin ajettiin suoraan autolla sisään, näytteenottaja kävi ottamassa testin avoimesta ikkunasta. Olin lukenut koronatestistä kauhutarinoita, mutta omalla kohdallani homma oli ohi muutamassa sekunnissa. Ei kipua, edes silmät eivät vuotaneet. Testin tulos luvattiin tekstiviestillä puhelimeen, ja ajelimmekin suoraa tietä kotiin neljän seinän sisälle sitä odottamaan. Vaikka oletukseni olikin, että en ole altistunut koronalle, myönnän tuloksen odottelemisen tuntuneen pitkältä ajalta. Ikinä ei voi tietää onko osunut väärään paikkaan väärään aikaan. Siksipä se pieninkin kurkkukipu on otettava vakavasti. Seuraavana päivänä puolenpäivän aikaan kännykkään kilahti viesti negatiivisesta tuloksesta. Huh, helpotusta. Olen ollut äärimmäisen varovainen, käyttänyt tunnollisesti maskia, pitänyt turvavälejä ja vähentänyt ihmiskontakteja, mutta jostainhan tämäkin flunssa on minut saanut kiinni.

Pääsin vielä samaisena tiistai-iltana infektiolääkärille, joka teki vielä muutamia lisätutkimuksia ja määräsi lääkkeet. Flunssa jyllää edelleen, ja olenkin koko viikon potenut tautiani nyt sairauslomalla. Kannoin keinutuolin työhuoneestani olohuoneen telkkarin eteen ja olenkin katsonut läpi kohta miltei kaikki Netflixin joululeffat. Wolt-kuskille on tullut moikkailtua ikkunan läpi kerran jos toisenkin.

Tuntuu siltä, että flunssani on kestänyt jo ikuisuuden, vaikka sen alkamisesta on alle viikko. Tuntuu hurjalta edes ajatella, että vuosi sitten ”normaalitilanteessa” kurkkukipu ei olisi välttämättä haitannut töihin menemistä, vaan lääkäriin olisi todennäköisesti raahannut itsensä vasta silloin, kun poskionteloita jyskyttää ja yskä kirvelee keuhkoputkissa. Tilanne on nyt aivan toinen. Ottakaa pienetkin oireet vakavasti ja suunnatkaa testiin.  Itsestään huolehtimalla huolehtii nyt samalla toisista.

Voidaan hyvin. <3


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.