MAANANTAIVIREESSÄ

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

Näin maanantaisin voi vire joskus olla vähän kateissa..

..vai mitä Eppu?

Viikko ennen lomaa kaipaa vähän extraenergiaa ja kesäkeittiössä on valmistunut ihania erilaisia kevyitä lounasvaihtoehtoja. Raskas ruoka ei itselleni oikein kesäisin maistu, vaan useimmiten lounaslautaselta löytyykin jokin herkullinen salaatti. Tämä salaattikulho kätki sisuksiinsa niin täydellisen salaattikombon, että päätin jakaa ”reseptin” myös teidän kanssanne. Ruokaisasta salaatista riitti syötävää kahdelle pariksikin päiväksi ja uskaltaisin väittää, että tuoreiden vihannesten myötä kurkusta tuli kumottua alas myös paljon vitamiineja.

Keitin aluksi ruismakaroneja kattilassa ja makaronien kypsyttyä huuhtelin ne viileällä vedellä. Heitin joukkoon pilpottua jäävuorisalaattia, yhden keltaisen paprikan, puolikkaan kurkun ja rasiallisen siivutettuja pikkutomaatteja. Kulhoon kaadoin vielä pari purkkia Abban auringonkukkaöljyssä olevaa tonnikalaa ja sekoitin salaatin kunnolla. Omaan annokseeni ripottelin päälle hieman seesaminsiemeniä.

Muotikirppiksen goodiebagistäkin löytynyttä Novellen Vire-juomaa meillä on kevään aikana kulunut pullo jos toinenkin, ja Vireellä olen korvannut myös silloin tällöin kahvikupillisen. Vihreistä kahvipavuista saatavaa luontaista kofeiinia sisältävät juomat kätkevät sisuksiinsa siis luonnollista virettä. Mun oma lempparini on tee-inkivääri, Matin tee-sitrus. Vire sopiikin hyvin vaikkapa terveellisen salaatin kaveriksi ruokapöytään!

En osaa päättää kumpi on parempaa, tämä vai viime viikon mansikkanarskujuustosalaatti. Salaatista on helppo varioida niin erilaisia komboja, että niihin on onneksi vaikea kyllästyä.

Herkullista viikkoa ja virettä kaikkien päiviin! <3

enkku2

Hi guys! I know, it’s Monday. Are you feeling energetic? I eat lots of different kinds of healthy and refreshing salads in summer and this recipe is one of my favourites. This pasta-salad is made of tomatoes, cucumber, paprika, lettuce and tuna- and it is SO GOOD!

* Novelle Vire-juomat saatu testiin.


Posted in ruoka and tagged , by NOORA.