KUN KAKUTTAA

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä olen vähän sitä mieltä, että aina kun on vähäinenkin aihe juhlaan, sen kunniaksi kannattaa syödä kakkua. Ja juhlia ylipäätään. Eli on kyseessä sitten kissanristiäiset tai poikaystävän nimipäivät, tämä helppo kakkuohje kannattaa napata talteen. Viikon ihanin kohteliaisuus kuultiin nimittäin isäni suusta, joka kysyi kakkua popsiessaan, että mistä tämä kakku on oikein tilattu. Hah, ite tein! <3

Kakun tekeminen on asia, josta ei kannata stressata. En ole mikään kodinhengetär, joten monesti nappaan valmiin kakkupohjan suoraan marketista mukaani. Näppärästi pohjan tekeminen onnistuu myös kotona, sillä kakkupohjan pystyy tekemään vaikkapa tällä aiemmin postaamallani sokerikakun ohjeella. Tuolla ohjeella ei voi mennä vikaan.

Matin nimpparikakku ei ollut mikään hifistelykakku, vaan käytin sen tekemiseen kahta pohjaa. En ole mikään marjakakkufani, joten perinteisen kakun sijaan, käytin kakussa freshejä makuja, mandariineja ja suklaata. Kostutin kakkupohjat säilykemandariinien mehulla ja kerroksien väliin laitoin ohuesti kuningatarhilloa ja kermaa. Kun kakkupohjat olivat päällekkäin, päällystin koko kakun kermavaahdolla. Päälle asettelin mandariiniviipaleet kauniiseen muotoon ja raastoin juustohöylällä päälle pari palaa Kismet-levystä. Koko komeuden viimeisteli appelsiinin kuoresta tehty sydän. Mandariini+suklaa= TOIMII!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kakku katosi tarjottimelta nopeasti parempiin suihin ja lopulta nimpparijuhlintaa alunperin epäröinyt poikaystäväni oli sitä mieltä, että tiistainimpparit olivat aivan mahtava piristys arkeen. En tiedä mikä mielenhäiriö minuun iski, kun käärin nimpparipakettiin uusimman Fifan ja toki kortinkin täytyi sopia teemaan. Pojat on poikia, tuo kortti osoittautui ainakin ihan hitiksi..

Iloista viikonloppua kaikille, täällä ei olla nyt ihan parhaissa voimissa tällä hetkellä, tuntuu siltä, että kevätflunssa kolkuttelisi ovella.. Argh. Ehkäpä kakku auttaisi tähänkin ketutukseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

| C&C BLOGLOVINISSA | | C&C BLOGILISTALLA | | C&C FACEBOOKISSA |

IN ENGLISH: My boyfriend had his ”nameday” on Tuesday and because in my opinion, a cake is always a good idea, I made him a special, fresh and delicious chocolate-cake. It was so good. It really was. And in addition, he didn’t mind at all, that I bought him a brand new Fifa to play with. For some reason also that card was a hit.. ;)


Posted in ruoka and tagged , by NOORA.