LUKIJAN TOIVE : MAKING OF PP

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eräs teistä jätti minulle kommenttiboksiin jokin aika sitten postaustoiveen, joka oli mielestäni niin hauska, että päätin toteuttaa sen välittömästi. Blogini vieraileva tähti Pirkko teki nimittäin parisen viikkoa sitten comebackin kerättyään ensin hieman energiaa talteen syksyä varten ja viime viikolla Pirkko kävikin esittelemässä teille laukkunsa sisältöä. Lukijani kaipasi kuitenkin lisää infoa Pirrestä. Mistä on perjantain Pirkko tehty?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jotta Pirkko pärähtäisi ruuduillenne joka perjantaiaamu, tarvitsee allekirjoittaneen päähän pälkähtää idea. Ilman ideaa ei ole Pirkkoa. Tuntosarvet valppaina seikkailen blogimaailmassa inspiraatiota etsien ja toisinaan ajatus iskee paperille kuin salama kirkkaalta taivaalta ja toisinaan torstai-ilta vierähtää pitkäksi tyhjän valkoisen paperiarkin ääressä. Työläin vaihe Pirren piirtämisessä on juurikin se idean metsästys. Vaikka blogimaailmasta on ollut melko vaivatonta ammentaa ideoita jo 53:een Pirkkoon on pakko myöntää, että kuningasidean saaminen on toisinaan työn takana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun Pirre on ajatustasolla luotu aivojeni sopukoissa, alkaa piirtäminen. Aluksi suunnittelen Pirkon lyijykynällä valmiiksi ja vahvistan ääriviivat ohuella mustalla tussilla. Lyijärin viivat kumitetaan pois ennen värikynien käyttöönottoa. Värit Pirkko saa ylleen Derwentin värikynillä (parhaita ikinä!! <3). Koska en juurikaan käsittele Pirkkoa tietokoneen kuvankäsittelyohjelmilla, pyrin mahdollisimman huolelliseen väritysjälkeen jo tässä vaiheessa. Stabilon tusseilla teen vielä kuvaan varjostuksia ja yksityiskohtia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän jälkeen Pirkko on valmis skannattavaksi. Skannaan Pirkon koneelle ja pienien säätöjen, kuten tekstien lisäämisen jälkeen, Pirkko on valmis pomppaamaan ruuduillenne. Kokonaisuudessaan Perjantaipirkon syntyminen vaatii siis noin kolmisen tuntia töitä ajatustyön lisäksi, inspiroituneen bloggaajan, muutaman kupin kahvia ja reipasta poppimusiikkia. Vaikka Pirre ei taiteellisuudessaan ole mikään huippuluomus, on siitä kuitenkin tullut niin kiinteä osa blogiani, että Pirkko on ja pysyy juuri sellaisena kuin on. Omannäköisenään.

Mutta kuinka Pirkko aikoinaan sai nimensä? Tästä kiitos sinulle Anonyymi, joka jo ensimmäisenä blogivuotenani haukuit minut maanrakoon ja kutsuit ylipirteäksi Pirkoksi. Siitä se ajatus sitten lähti..

IN ENGLISH : My reader wanted to know more about the cartoon character called Pirkko. Pirkko is made of hours of work, colors and ideas, inspiration and good music. That’s my girl, Pirkko.


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.