KIRJA, JOKA LÄSSÄHTI KUIN KOHOKAS

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei ennen, kun juokset kirjakauppaan hakemaan Herkullinen elämä-pokkarin, käväise ensin ruokakaupassa. Tätä kirjaa lukiessa on nimittäin KOKO AJAN nälkä. Jokainen paikka, tilanne ja henkilö on kuvailtu adjektiivein, jotka tavalla tai toisella liittyvät ruokaan. Kirja tulvii eksoottisia tuoksuja ja makuelämyksiä. Sivuilla seikkaillaan niin Mumbain kuin Pariisinkin keittiöissä ja herkkujen siivittämänä matka kulkee vaatimattomasta ravintolasta haute cuisinen kattiloiden äärelle.

Richard C. Moraisin Herkullinen Elämä on julkaistu jo miltei kymmenen vuotta sitten, mutta pokkarihyllyllä huomioni kiinnittivät vasta nyt nuo leffatrailerista tuttujen näyttelijöiden kasvot – herkullisen elokuvatrailerin vuoksi päätin ahmia tarinan kuitenkin ensin lukien. Mikään viiden tähden illallinen tämä kirja ei kuitenkaan ollut. Alku tempaisi nopeasti mukaansa, mutta juoni lässähti kuin epäonnistunut kohokas jo puolessa välissä ja luin kirjan loppuun vain sen vuoksi, että sen olin kerta ostanut.

Herkullinen lukuelämys, joka kuitenkin jätti mahan kurnimaan. Ehkäpä leffasta on onnistuttu leipomaan kokoon herkullinen ja elämänmakuinen kokonaisuus?

(Kiitos Maarit Kontiainen valloittavasta taidegrafiikasta. Lukunurkkaukseni on nyt entistä kodikkaampi Kahden Bambin ansiosta.)

IN ENGLISH : It’s delicious. The book I mean. Richard C. Morais’ novel The Hundred-Foot Journey is full of life, delicious flavors and interesting characters. Now that I have read it, it’s time to go and see it in the movies.


Posted in ruoka and tagged , , by NOORA.