UUSIA MUUMEJA KAHVIPÖYDÄSSÄ

DSC_0347

Joko Esi-isä ja Tuutikki ovat mukana teidän kahvipöydässänne?

Maaliskuun uutuusmuumit päästiin heti testaamaan, kun Matin vanhemmat piipahtivat luonamme kahvilla sunnuntaina. Pakkohan nuo uutukaiset oli käydä jälleen ostamassa omaan, täpötäynnä olevaan astiakaappiini, vaikka jokin aika sitten jo mietinkin, että muumivillitykseni on nyt rauhoituttava. Tila loppuu!

Mutta kukapa voisikaan vastustaa tuota mystistä ja karvaista esi-isää, joka esittäytyy lukijoille ensimmäistä kertaa Taikatalvi-teoksessa. Tuutikki ja Muumipeikko valvovat keskellä talvea Tuutikin uimahuoneessa ja Tuutikki vannottaa Muumipeikkoa avaamasta astiakaapin ovea. Muumipeikkoa kuitenkin kismittää niin kovin pitkä ja pimeä talvi (..kuulostaa tutulta), että hän avaa oven ja päästää samalla Esi-isän karkuun. Loppujen lopuksi esi-isä majoittautuu asumaan Muumitalon kaakeliuunin pellin nauhaan. Nauhasta tulee esi-isän rakkain aarre.

DSC_0348

Varma keväänmerkki Muumilaaksossa on se, kun Tuutikki herättää laakson väen posetiivin soitollaan. Uimahuoneen vartija hurmaa pehmein värein toteutetussa kevätmukissa, joka saa Muumi-fanit haaveilemaan jo kevään lempeistä tuulista. Tiesitkö muuten, että Tuutikin nimi on englanniksi Too-ticky? Uusiin hahmoastioihin on painettu pohjiin hahmojen nimet englanniksi ja jatkossa kaikki hahmolliset astiat tullaan päivittämään uusilla pohjaleimoilla.

Mutta mitä pidätte? Instagram-feedistäni päätellen, moni tuttavistani on ihastunut palavasti ainakin uuteen Esi-isään.. Vaikka mukikeräilijä vain olenkin, tekisi minunkin mieli hankkia sekä Ancestor-kulho että lautanen käyttööni.

Se siitä rauhoittumisesta.. ;)

enkku2-1

Come! Come meet Too-ticky and Ancestor, the newest members of the Moomin-family. As you may know, I collect Moomin-mugs (by Arabia) and these new cuties were launched on 1st of March. The Ancestor is the cutest, but Too-ticky’s springmug makes me dream about warm springdays and the Sun. Which one is your favourite?


Posted in and tagged , , by NOORA.