MUUMIEN MAAILMASSA

CURIOUSER & CURIOUSER | sisustus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ottaen huomioon blogini pääaihealueet, sen arkistoista löytyy hämmentävän monta postausta, jossa on puhuttu Muumeista. Itse asiassa ensimmäinen postaukseni Re:fassa ikinä koski uutta Arabian Muutto-mukia, unohtamatta sitä rillimukihärdelliä, joka hämmensi muumimukikeräilijöitä. Jokin aika sitten kommenttiboksi kävi kuumana, kun me muumimukien ystävät olimme pöyristyneitä siitä, kuinka muumimukien herttainen piirustustyyli oli yhtäkkiä ja yllättäen vaihtunut melkoisesti. Toisin sanottuna Arabian muumimukit ovat olleet tässä blogissa kuumia puheenaiheita kerran jos toisenkin.

Olinkin siis suhteellisen pähkinöinä, kun pääsin vihdoin ja viimein näkemään livenä muumimukien aatelistoa, harvinaisuuksia ja keräilyaarteita Arabian Galleriassa Helsingissä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arabian Galleriassa (Hämeentie 135) on siis esillä mukeja, joilla on oma tarinansa. Maksuton näyttely on kauniisti toteutettu ja arvokkaat aarteet on aseteltu upeasti esille. Seinillä komeilevat Toven piirrokset ja lausahdukset tutuista tarinoista. Esillä on mukeja, joita saatat omastakin astiakaapistasi löytää, mutta myös niitä harvinaisuuksia, joita keräilijät metsästävät kissojen ja koirien kera. Olisihan se melkoisen hienoa omistaa arvokas Fazer-muki, jonka arvo on suunnaton siinä olevan virheellisen värityksen vuoksi..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen itse kerännyt muumimukeja jo vuosien ajan ja intoni mukeja kohtaan olen selvästikin perinyt isältäni, jolta löytyy melkoinen kokoelma näitä herttaisia aarteita. Mikäli samankaltaisia muumifaneja löytyy ruudun siltäkin puolen, suosittelen lämpimästi tutustumaan tähän aarteiden muumimaailmaan.

Näyttely on rakennuksen huipulla, 9. kerroksessa, mutta alakerrastakin löytyy pari aarreaittaa. Itse kävin tutustumassa Finlaysonin myymälään ja sieltä ostinkin makuuhuoneeseemme molemmille omat Taikamuumi-tyynyliinat. Arabian Visit Factory-muki sen sijaan löysi tiensä ostoskassiini Iittalan myymälästä. Tämä erikoismuki oli pakko hankkia matkamuistoksi, ties vaikka samanlainen muki olisi osa historiallista näyttelyä vuosikymmenien päästä..

Nyt on kyllä vielä pakko laittaa gallup pystyyn, mikä on sun all-time-favourite-muumimuki? Mä kaadan kahvini ehdottomasti useimmiten Mymmeliin tai Sosuliin <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IN ENGLISH : Arabia’s Moomin mugs are one of my most favourite mugs ever. I got the chance to visit a Moomin mug-exhibiton in Helsinki last Thursday and I saw a lot of rare and special mugs which can’t be found on stores anymore. I love Tove Jansson’s drawings and Moomins have been my favourite cartooncharacters since I was a child. This exhibition was amazing, I loved it. Go and see it.


Posted in sisustus and tagged , by NOORA.