OMENAMUFFINSSI PÄIVÄSSÄ PITÄÄ LÄÄKÄRIN LOITOLLA

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

.. tai ehkei nyt sentään. Joka tapauksessa näitä muffinsseja mussuttelee mielellään, vaikkapa sunnuntaina iltapäiväcappuccinon kera. Ja on niissä sitä omenaa ihan oikeastikin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen aina ollut surkea tekemään muffinsseja. Muffinssini jäävät joko raaoiksi, ne lässähtävät tai pursuilevat vuokien reunojen yli tai sitten ne eivät maistu miltään. Nyt osui kohdalleni kuitenkin resepti, jota mukautin hieman omaan makuuni sopivammaksi ja katsokaas kuinka sitten kävikään – ensimmäiset erinomaisesti onnistuneet muffinssini ikinä!

Aloitetaan kuitenkin ennen muffinssien ohjetta koristeluista, jotka kehittelin aivan itse. Leikkasin omenasta siivuja, joihin painoin teräväreunaisen sydänpiparkakkumuotin kuvion. Valelin sydämen toisen puolen ripauksella hunajaa ja ripottelin päälle valtavan läjän nonparelleja. Omenainen lopputulos sopi muffinssiin erinomaisesti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta sitten itse reseptiin:

Sekoita kulhossa 4 dl vehnäjauhoja, 2 dl sokeria, 2 tl leivinjauhetta ja 2 tl vanilliinisokeria.

Lisää joukkoon 100 g sulatettua margariinia, 1 dl kermaa, 2 kananmunaa ja noin ½ dl soseutettua omenaa.

Raasta joukkoon vielä hitusen raakasuklaata (itse käytin Puhdistamon minttu-raakasuklaata).

Paista muffinsseja 200 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele. Raastamalla hieman raakasuklaata myös muffinssin päälle sen ollessa vielä hitusen lämmin, saat omenasiivukoristeen pysymään muffinssin päällä paremmin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sellaisia herkkuja tähän suloiseen sunnuntaihin, joka huipentuu pian kesäteatterivisiittiin ja mä en usko tätä todeksi, mutta tänään, pitkän ja piinaavan kuukauden jälkeen, jalkapallon MM-kisatkin tulevat päätökseensä. Jopa minä aion katsoa tänään finaalin. <3

// The cupcakes and a lazy summerday are a match made in heaven. These applecupcakes tasted so good that I wanted to share the recipe with you guys. These cupcakes are a good snack also for tonight when the World Cup comes to an end. Who will win?


Posted in ruoka and tagged , by NOORA.