ORANSSI PETTYMYS

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

HYVIN HARVOIN käyn katsomassa tai vuokraan elokuvan, joka on kirjan pohjalta tehty. HYVIN HARVOIN nimittäin pidän lopputuloksesta ja huonosti toteutettu leffaversio saa alkuperäisenkin teoksen helposti maistumaan puulta.

Käykö teille näin usein?

Koska Netflix on minulle täysin tuntematonta maaperää, jouduin tyytymään kohtalooni ja sen sijaan, että olisin katsellut tuota hehkutettua ja ylistettyä Netflix-sarjaa, Orange is the New Blackia, ostin itselleni Piper Kermanin kirjoittaman kirjan, johon sarjakin perustuu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirja oli aivan mielettömän hyvä. Tarina vei mukanaan ja Piperin seikkailut vankilassa oli sanoin kuvattu niin elävästi ja taitavasti, että ahmin kirjan flunssaillessani alusta loppuun parissa päivässä. Onneksi luin kirjan ennen kuin huomasin samaisen sarjan, Orange is the New Blackin, rantautuneen nyt myös vuokrattavaksi Makuuneihin.

Vuokrasin tuon boksin nyt viikonloppuna ja jo parin ensimmäisen jakson jälkeen totesin, että ou nou, nyt en kyllä tykkää. Kaikki oli niin erilaista. Mietin koko ajan mielessäni, että kirjassa todellisuus ei nyt mennyt ollenkaan näin, vaan tapahtumissa oli käytetty valtavasti värikynää ja lisätty mukaan aimo annos draamaa. Nora oli muuttunut Alexiksi, ja henkilöhahmot poikkesivat valtavasti kirjasta ja niistä oikeista naisista, johon teos perustuu. Katsoin kyllä boksin läpi, mutta lähinnä se meuhkasi tv:ssä taustamölynä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hassuinta on kuitenkin se, että olisin todennäköisesti pitänyt tästä sarjasta, jos en olisi lukenut tuota huikean hyvää kirjaa ensin. Tämän katseluelämyksen ja pettymyksen jälkeen mietin kahdesti uskallanko lainkaan katsoa 100 vuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi-leffan tai Philomenan. Kirjat olivat nimittäin niin huikeita, että ihan jännittää kuinka tarina taipuu valkokankaalle..

Joka tapauksessa, nyt sarja on siis Makuunissa myös meidän saatavillamme, jotka eivät ole vielä Netflixin pauloissa. En tosin tiedä uskallanko suositella sitä teille, jotka piditte kirjasta yhtä paljon kuin minä.

// Have you read Piper Kerman’s novel Orange is the new black already? The book is so interesting and I read it through in two days, loved it! Last weekend I also watched the Netflix-hitseries based on the book, but I’m not sure if I liked it or not.. What do you guys think?


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.