KANAPATAA KOTIKEITTIÖSTÄ

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jaoin eilen Instagramissa (@curiousnoora) kuvan eilisestä illallisestamme, ja kyselin teiltä samalla mielipiteitä siitä, kaivattaisiinko tänne blogin puolelle enemmän arkiruokareseptejä. Minun keittiöstäni harvemmin valmistuu mitään gourmeta, lähinnä ruokia, jotka on helppo ja nopea valmistaa kiireisen arjen keskellä. Pääasia on, että ruoka maistuu herkulliselta, on suht edullista valmistaa ja parhaimmillaan samaa herkkua puputetaan vielä seuraavanakin päivänä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun kerroin Matille tekeväni slaavilaista kanapataa, herran kulmakarvat kohosivat korkeuksiin ja olin aistivinani katseessa hieman epävarmuutta. En ole mikään kodinhengetär, mutta välillä erilaisten ruokalajien tekeminen on itsellekin ikään kuin haaste ja lopputulos voi joskus yllättää jopa positiivisesti. Kuten tälläkin kertaa.

CANDC

Ruskista kanasuikaleet rasvassa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kanojen joukkoon vesi ja smetana ja anna niiden hautua kattilassa kannen alla n. 10 minuutin ajan. Lisää tomaattisose, suikaloidut paprikat ja pienennetty purjo. Anna hautua vielä n. 5 minuuttia. Lisää mustapippuria maun mukaan. Aseta lautaselle ja ripottele päälle Aura-juustoa muruina.

Kanapadan kaveriksi sopivat täydellisesti vaikkapa uudet perunat.

Alkuperäinen resepti täällä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä kotikokki haluaa muuten samassa yhteydessä muistutella teitä skabasta, jonka pääpalkintona on 500 euron matkalahjakortti. Mihin lähtisitte juuri nyt jos tuo matkalahjakortti käteenne ojennettaisiin? Mä suuntaisin nokan kohti Portugalia. Ihan ehdottomasti. Se olis niin siistiä. Ja ei, tämä ei ollut yhteistyö- vaan kanapatapostaus, halusin vaan samalla tehdä selväksi, että tuota reseptikilpailua et halua jättää välistä. Onko selvä? ;)

// Yummy indeed!! Yesterday we had a delicious evening, because I prepared for us something so yummy and tasty. We both love chicken and potatoes, so this fresh combination was perfect for our meal. It was so good. Luckily there might be some leftovers still in the fridge for today..


Posted in ruoka and tagged by NOORA.