AALTOILEVIA HERKKUHETKIÄ

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vein Matin treffeille viime torstaina. Olin kuullut nimittäin niin ylistäviä kertomuksia Laukontorin laituriin rantautuneesta Gastolaiva M/S Tampereesta, että halusin itse käydä maistamassa, millaisia herkkuja laivan menu pitääkään sisällään. Laineilla keinuva ravintolamaailma olikin siis ehdottomasti käytävä testaamassa heti näin kesän alussa. Enää en lainkaan epäile kuulemaani; Gastrolaiva oli elämyksenä valtavan onnistunut ja parituntinen laivan kannella kolmen ruokalajin päivällistä nauttien vierähti nopeasti ohi maittavien herkkujen ja loistavan palvelun siivittämänä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tapaksia ystävien kanssa? Romanttinen illallisristeily oman kullan kanssa? Ripaus persoonallisia lähiseudun makuja tai kenties jälkkäriksi makea burgeri; pariloitu Näkötornin munkki, jonka sisus on täytetty Minetti-jäätelöllä? Kaikkea löytyy. Täydellinen treffielämys säästä huolimatta. Kun kerta kannella oli päätetty ruokailla, niin sisukkaasti kökötettiin siellä alusta loppuun, kaameasta kaatosateesta huolimatta.

Siinä valtavan persoonallista ruokalistaa lueskellessa, ei kaatosadekaan alkanut harmittaa, tältä listalta ei nimittäin tamperelaisia herkkuja puuttunut! Otimme alkuun tapaksia, minä Koskipuiston silakoita (4,50€) ja Matti karitsaa pallogrillistä aïolin kera (4,50€). Nämä herkut syötyämme tiesimme jo heti, että tätä ravintolavalintaa emme tule katumaan. Kun pöytään seuraavaksi kannettiin hauki- ja possuburgerit, päätimme välittömästi, että tänne tullaan uudelleenkin. Haukiburgeri (16€) oli niin hyvää, että en edes keksi tarpeeksi ylistäviä adjektiiveja kuvailemaan sen herkullisuutta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jälkkäriksi valitsin annoksen päivän Minetti-jäätelöä (4,50€), joka sattuikin olemaan lemppariani, ihanan täyteläistä vaniljaa. Matti päätti testata jotakin uutta, ja tuo suloinen pieni annos oli sekin oma elämyksensä meille (huom: MEILLE, en malttanut olla hieman maistamatta..), jotka emme aiemmin olleet sitruuna-tyrni-possetia paahdetulla valkosuklaalla (4,50€) maistaneet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sade toi vaan oman pienen lisänsä kesälomakokemukseemme, ja tämä ravintola osoittautui niin erinomaiseksi treffipaikaksi, että meidät saattaa toistekin bongata Gastrolaivan kannelta herkkujen kimpusta. Henkilökunta suositteli meille tosin niin lämpimästi myös illallisristeilyä kauniita maisemia ihastellen, että ties vaikka seilaisimme vielä kesän aikana Gastrolaivalla kohti auringonlaskuakin, haukiburgerit neniemme edessä tietysti.

Ja se legendaarinen makea burgerikin jäi vielä testaamatta.

// Even though the weather wasn’t so perfect for our romantic date, I have to admit, that I ate one of the most delicious meals ever on the restaurant called Gastrolaiva on last Thursday. The menu was full of flavors from the nearby, fish and delicious desserts, and my fishburger tasted absolutely amazing. I can’t even find words to describe it! While in Tampere, you have to visit this place. It’s unique and something special, I promise you won’t be disappointed.


Posted in ruoka and tagged , by NOORA.