JÄÄHYVÄISET LOMALLE

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

Kun heräsin viimeisenä loma-aamunani siihen, että ikkunan takana ropisi jälleen kerran rankka sadekuuro, en kovasti valehtele todetessani, että on suorastaan ihanaa lopettaa kesäloma tältä erää tähän ja toivoa, että loman startatessa uudelleen heinäkuun lopussa, saan viettää sen edes hitusen kesäisemmillä fiiliksillä.

Loma on kuitenkin aina lomaa. Olen nauttinut tästä viikosta kovasti ja päätinkin ”juhlistaa” loman loppumista herkkuaamiaisella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun kummitätini antoi käteeni viikonloppuna omasta pihastaan valtavan läjän raparperin varsia, tiesin heti kenen puoleen kääntyä. Olin Idan blogissa jo aiemmin kuola valuen ihastellut raparperimehuohjetta ja nyt pääsin itse testaamaan, kuinka helppoa mehun valmistaminen lopulta onkaan. Ohje herkullisen kesäjuoman tekemiseen kannattaa ehdottomasti käydä vakoilemassa Idalta täältä!

Raparperijuoman seuraksi valmistin lettuja, munattomia sellaisia, sillä lettuhimon iskiessä sitä harvemmin kaapista löytyy kaikkia tarvittavia aineksia.. Pienen lettutaikinan onnistuin kuitenkin aineksista haalimaan kokoon. Tämä lettutaikina syntyi näin: sekoita yhteen 0,5 litraa maitoa, 4 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, ½ tl suolaa, ½ tl kanelia ja 1 tl vanilliinisokeria. Paistamiseen tarvitset lisäksi öljyä. Lopputulos sopi erinomaisesti kaveriksi omatekoiselle kesäjuomalle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tälläisen aamiaisen ääressä on täällä siis aloitettu tämä sateinen maanantai. Huomenna palataan taas duunin ääreen, joten tänään ei haittaa, vaikka sänky olisi koko päivän petaamatta, vaikka erikoiskahveja keittelisi kupin jos toisenkin, vaikka lukisi kirjaa koko päivän tai vaikka söisi letun jos toisenkin nälän yllättäessä.

Ei ollenkaan hassumpi maanantai.

// It’s time to say goodbye to my summerholiday, because tomorrow, it’s time to get back to work. Today, I woke up while listening to the rain and I decided to make something special for the breakfast. This light pink combination made of fresh ingredients was just what I was looking for. So good.


Posted in ruoka and tagged , by NOORA.