EMILIANA, PUUTARHAJUHLIEN HERKULLISIN VIERAS

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

Bella-blogit, kaupallinen kampanja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olipa kerran lämmin ja aurinkoinen kesäilta, puutarha vehreimmillään ja puutarhakalusteiden ääressä rakkaita ihmisiä. Emiliana saapui puutarhajuhliimme tuoden mukanaan raikkaita tuulahduksia Chilestä asti, kertoen terveisiä Guilisastin veljeksiltä, Josélta ja Rafaelilta, joiden luonnonmukaisilta viljelmiltä puutarhajuhliemme herkut olivat peräisin.

Re:fashionin ja Emiliana-viinien yhteistyökampanjan kautta pääsin tutustumaan yhdessä ystävieni kanssa viineihin, tarkemmin sanottuna luomuviineihin, jotka ovat peräisin Emiliana-viljelmiltä. Samaiset viljelmät täyttävät kaikki viralliset luomustandardit ja viljelmien perusajatuksena onkin se, että parhaaseen lopputulokseen päästään, kun luonnon annetaan työskennellä omalla tahdillaan. Ei keinotekoisia hyönteismyrkkyjä, ei luonnon kuormittamista. Luonto tekee asiat omalla tahdillaan, erinomaiseen lopputulokseen päätyen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Emiliana-viljelmillä on myös vahvat eettiset periaatteet, joiden takana seistään. Tämä luomutuotannon edelläkävijä välittää työntekijöistään ja osoittaa sen heille muun muassa erilaisten koulutusohjelmien kautta, reilulla palkkauksella sekä tukemalla sisäistä yrittäjyyttä. Eikö olekin upeaa ja ainutlaatuista, että työntekijät saavat käyttää Emiliana-maita sivutuotteiden viljelyyn ilmaiseksi, jotta henkilöstö voi näin parantaa omia tienestejään? Olen varma, että tuollaisessa työpaikassa jokainen panostaa kaikkensa sen eteen, että Emiliana-viljelmiltä lähtee meidän kuluttajien ostettavaksi rakkaudella valmistettuja tuotteita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suomessa Emiliana-viinejä on saatavilla Alkosta peräti seitsemää erilaista. Suomalaiset ovat jo ottaneet nämä luomuviinit omikseen, enkä lainkaan ihmettele tätä. Me suomalaisetkin arvostamme luonnonmukaista viljelyä, ja näin maajussin morsiammena, on kiinnostukseni aihetta kohtaan herännyt yhä enemmän. Luomuviineissä maistuu korkea laatu, hyvinvointi ja kunnioitus luontoa kohtaan, unohtamatta sitä työtä, joka valmiin tuotteen eteen on tehty.

Puutarhajuhlamme kuluivat suunnitellen tätini tulevia syntymäpäiväjuhlia ja Emiliana-viinejä maistellen. Kukin löysi viinien joukosta oman suosikkinsa, ja minä, valkoviinin ystävä, taisin löytää Natura-viinistä upouuden kesäjuoman. Raikas Adobe maistui herkulliselta kesältä, ja seurueemme punaviinin asiantuntijat suorastaan ylistivät Gamma-viinin makumaailmaa. Erityismaininta on myös annettava pullojen tyylikkäälle ulkoasulle, klassisen tyylikkäät etiketit kiinnittävät nimittäin ainakin minun huomioni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Me Re:fashion-tytöt ja Emiliana haluamme kutsua nyt myös sinut testailemaan kanssamme erilaisia makupareja. Kuinka yhdistää täydellisesti ruokia ja juomia yhteen, se selviää, kun täytät tämän lomakkeen ja haet mukaan tapahtumaan. Ilta järjestetään Helsingissä, Lasipalatsissa 17.6. klo 17.30-19.00, ja mukaan kutsumme 15 blogiemme lukijaa (osallistujien oltava 18 vuotta täyttäneitä). Illan aikana tutustumme Emilianan ekologisten viinien tuotantoon ja maistelemme Ravintola Lasipalatsin kesäisiä herkkuja. Mukaan valituille lukijoille ilmoitetaan maanantaina 16.6.

Ja vaikka et nyt pääsisikään Helsinkiin makupareja maistelemaan, olehan valppaana, sillä kesäkuun aikana starttaa käyntiin reseptikilpailu, johon kaikki lukijat ovat tervetulleita osallistumaan. Palkintokin on aivan huikea. 500 euron matkalahjakortti nimittäin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tälläisiä puutarhajuhlia pitäisi kesän aikana järjestää useamminkin. Minulta se oma puutarha vielä puuttuu, mutta ehkäpä kummitätini ei pahastu jos vierailemme Emilianan kanssa hänen omenapuidensa katveessa toistekin..


Posted in ruoka and tagged , , by NOORA.