DIY: BLINGTASTIC T-SHIRT

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaatekaappiani inventoidessani viime viikolla, löysin paljon sellaisia vaatteita, jotka ansaitsisivat uuden mahdollisuuden, mutta joiden käyttöönottaminen vaatisi pientä tuunausta. Yksi tälläisistä vaatteista oli 3/4-hihainen valkoinen peruspusero Gina Tricotilta. Pienen tuunauksen jälkeen paidasta tuli persoonallinen pusero kesähelteille.

bling it on

Aluksi leikkasin puseroon vähän väljemmän kaula-aukon. Siistein tapa saada kaula-aukosta sellainen, että kangas ei lähde purkautumaan, on leikata saksilla pieni viilto puseroon ja repiä kaula-aukko sopivankokoiseksi. Kun ompelukonetta ei ole kädenulottuvilla saat tällä tekniikalla kaula-aukkoa isonnettua näppärästi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse käytin tuunaukseen vanhoja koruja ja ompelulaatikossani ollutta paljettikoristetta, joka on aiemminkin ollut mukana tuunauksissani. Otin kaulakorusta sopivan pituisen palan ja kiinnitin sen toiselle olalle muutamin pistoin. Iso violetin sävyinen koriste peitti korun päät alleen, kun ompelin sen paikalleen. Vaikka paita saikin nyt hieman jatkoaikaa tuunaukseni avulla, kiinnitin koristeet kuitenkin nyt vain niin, että saan ne halutessani vielä irti ja kiinnitettyä myöhemmin vielä uudestaan. Koristeita valitessasi on hyvä miettiä myös sitä, kestävätkö ne pesua vai tuleeko vaatteista tuunauksen jälkeen käsinpesua vaativia.

Olkapääkoristeiden kokoamisessa vain mielikuvitus on rajana. Tyylikkäissä koristuksissa voi käyttää helmiä ja vaikkapa höyheniä ja mikseipä koristetta voisi koota irralliseksi kokonaisuudeksi, jota voi vaihtaa paidasta toiseen hakaneulojen avulla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pienellä vaivalla ja vähin tarvikkein, saat siis peruspuserostakin näyttävän ja uniikin. Muistakaa pitää silmät auki erilaisten koristeiden varalta esimerkiksi kirpputoreilla. Monesti vastaan tulee helmiä aiemmilta vuosikymmeniltä, joista saat materiaalia tyylikkäitä tuunauksiasi varten.

Toimeliasta tuunausviikkoa kaikille! ♥

// I wanted to give my old t-shirt from Gina Tricot a new chance. The shirt is old, but I like it so much, that I decided to decorate it a little bit. The outcome was just as chic as I hoped for. My old broken necklace and the lilac sequinflower were a perfect match for the t-shirt’s shoulder. What do you think? Could this be an easy ”diy” for your t-shirts also?


Posted in muoti and tagged by NOORA.