A DAY AT THE MUSEUM

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

imageIMG_3245IMG_3221

Matti meinasi eilen pyllähtää takamukselleen, kun ehdotin, että kävisimme lauantain ratoksi taidemuseossa. Olen kuulemma maailman rasittavin matkaseuralainen siinä vaiheessa, kun matkailun ohessa tulisi tutustua taidemuseoihin. Kitisen kuulemma kuin lapsi ja teen jatkuvasti selväksi sen, että voitaisiin jo pian lähteä hotellille päin. Okei, myönnetään. Juuri tuollainen minä olenkin, mutta eihän kukaan, ei siis kukaan, ihan oikeasti taidenäyttelyssä katso JOKAISTA taulua ja lue JOKAISTA taulun vieressä olevaa selostusta. Vain tuo minun rakas Mattini.

Otin tietoisen riskin ja ehdotin, että nyt mennään eikä meinata.

IMG_3224image(2)IMG_3241

Nolottaa aivan paljasjalkaisena tamperelaisena myöntää, että en muista koskaan aiemmin vierailleeni tamperelaisessa arkkitehtuurin helmessä, Sara Hildénin taidemuseossa. Taidemuseohan sijaitsee siis Särkänniemen kupeessa ja tällä hetkellä museossa käynnissä oleva näyttely on huikeaa katseltavaa. Näytteillä ovat nimittäin Andy Warholin tuotannon parhaimmat palat. Tuon poptaiteen ikonin työt ovat museossa esillä 29.5. saakka. Olemme jo pitkään suunnitelleet kyseisessä näyttelyssä käymistä, Warholin tunnetuimpiin teoksiin kuuluva Marilyn-työ on nimittäin yksi kaikkien aikojen lemppareistani.

Tänään museossa vietettiin sattumalta myös Silves Clouds Happeningiä, jossa esillä oli Andy Warholin Silver Clouds-teos. Näyttelytilassa vapaasti leijuvat hopeatyynyheliumpallot olivat poikkeusluvalla myös kuvattavissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_3209image(1)

Parhaiten mieleeni jäävät ne kuuluisat säilyketölkit, kuvakollaasi Jackie O.:sta ja SE Marilyn, joka toimikin myös näyttelyn mainoskuvana. Ja se museo! Valoisaa, avaraa ja kauniita maisemia, miksi ihmeessä en ole aiemmin kyseiseen rakennukseen tutustunut. Näyttely on ehdottomasti näkemisen (ja 12 euron) arvoinen. Pieni kulttuuripyrähdys piristää aina!

// Yesterday, we spent an interesting day at the museum. Andy Warhol’s most famous pieces are shown at the Sara Hildén’s artmuseum at the moment and we definitely wanted to see them! The exhibition was so interesting and full of amazing pieces to see. I liked it a lot, but what do you think of my museumoutfit?

IMG_3230OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

BLEISERI / BLAZER H&M (second hand)  FARKUT / JEANS GINA TRICOT  TOPPI / TOP VERO MODA  KENGÄT / SHOES NELLY SHOES  LAUKKU / BAG LIU JO (*blogin kautta saatu)  HUIVI / SCARF LÖYTÖ NEW YORKISTA   AURINKOLASIT / SUNGLASSES LINDEX


Posted in muoti and tagged , , by NOORA.