KUN SÄRKÄNNIEMI KUTSUI HUVITTELEMAAN – MIKÄ ON MUUTTUNUT VIIME KESÄSTÄ?

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

RANNEKKEET SAATU / Särkänniemi.

sarkanniemi_2020särkänniemi koronasärkänniemi kesä 2020koiramäki 2020

Välittömästi astuttuani sisään porteista, minut valtasi turvallinen olo. Sellainen olo, että minun ja läheisteni turvallisuudesta ja hyvinvoinnista pidettiin vastuullisesti huolta. Juuri näin toivoinkin voivani teille kertoa, kun päätin lähteä seurueeni kera perjantaina Särkänniemeen; huvipuisto toivotti nimittäin vaikuttajat tervetulleeksi perheineen tutustumaan käytäntöihin ja uudistuksiin, jotka ovat seurausta koronakeväästä. Kun jo porteilla meitä ystävällisesti tervehtivät suojavisiirein varustautuneet iloiset kesätyöntekijät, tiesin, että voin hyvillä mielin kertoa teille Särkänniemen ottaneen tilanteen vakavasti. Huvittelu oli tehty turvallisen huolettomaksi.

Seurueemme otti suunnaksi ensimmäisenä Koiramäen ja viimeistään näissä tutuissa ja tunnelmallisissa maisemissa kesätunnelma nousi korkeuksiin. Joukossamme matkasi myös Särkänniemen ensikertalainen, sisarentyttäreni, ja lapsenmieliseen porukkaamme iskee kerta toisensa jälkeen tämä satumaailmakokemus. Hymy korvissa kiersimme tervehtimässä eläinkavereita.

särkänniemi 2020 kesä

Huvipuiston puolelle ehdimme myös kierrokselle, ja pikku-M oli itselleni loistava syy skipata hurjimmat laitteet ja antaa muiden kipitellä laitteita läpi. Me keskityimme ihastelemaan hevoskarusellia ja pelipisteiden valtavia palkintopehmoleluja. Jokakesäinen Myyrätälli-skabakin oli tietysti otettava, ja jälleen kerran, nappasin voiton Matin nenän edestä. Huolehdin suotta etteivät pelipisteet olisi kesällä auki. Käsidesiä käytettiin ennen ja jälkeen pelin ja pelipisteille pääsi kilpailemaan normaaliin tapaan. Laitteiden vierellä odottivat myös tutut ja hyvin merkityt käsidesiboksit ja turvavälimerkit osoittivat maassa jonottajille turvalliset välimatkat laitejonoissa. Kun pojat odottivat vuoroaan Boomiin, laitteeseen pääsy viivästyi parisen minuuttia, kun laitteenohjaajan turvavisiiri oli mennyt yllättäen rikki. Boom nousi korkeuksiin vasta, kun turvavisiiri oli uusittu. Tämä jos mikä on vastuullista toimintaa.

Särkänniemi on siis virallisesti avattu tänään, turvallisuus ja vastuullisuus edellä. Kävijäkapasiteetti on määritelty 20 prosenttiin normaalista, eli sisälle otetaan huomattavasti aiempaa vähemmän huvittelijoita kerralla.  Sisäänpääsy edellyttää vähintään pääsylipun ja lipun lisäksi tarvitset ennakkovarauksen tietylle päivälle. Näin varmistat, että pääset huvittelemaan juuri haluamanasi ajankohtana. Toki myös huvittelijoilta odotetaan fiksua ja vastuullista käyttäytymistä, muistetaan käsihygieaniasta huolehtiminen, ei tulla sairaana paikan päälle ja suositaan lähimaksuja. Aivan kuten olemme koronakevään aikana oppineet.

Me kiitämme lämpimästi Särkänniemeä perjantaisesta seikkailustamme; takataskuun tallentui taas uusia Särkkä-muistoja ja pieni neitokainenkin pääsi näkemään ensimmäistä kertaa millainen aarre Tampereella, Näsijärven parhaalla paikalla, sijaitseekaan.


Posted in lifestyle and tagged , , by NOORA.