TÄÄLLÄ HAISEE KALA!

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

Hyvää syntymäpäivää rakas Tampere! Tampereen päivällä juhlistetaan tänään 234 v. Tamperetta,  tuota mustamakkaran ja jääkiekon tunnettua kotikaupunkia. Me suuntasimme jo eilen keskustaan nuuhkimaan herkullisia tuoksuja. Laukontori tuoksuu nimittäin aina näin Tampereen päivän aikaan vahvasti kalalta, kun Kalamarkkinat valtaavat torialueen ja paikka on aivan tupaten täynnä herkuttelijoita. Kaikesta siitä tungoksesta huolimatta, kannatti markkinoille tänäkin syksynä suunnata. Kun lautasella höyryää annos freshiä lohta ja majoneesilla kuorrutettuja muikkuja, vesi nousee pelkästä ajatuksestakin kielelle.

IMG_0857 IMG_0867 IMG_0875

Seurueemme nuorimmainen oli hyvistä tuoksuista niin innoissaan. Kalamarkkinoille asti emme Eppua toki vieneet, mutta voi kuinka ilahtunut se olikaan päästessään nuuhkimaan välillä vähän keskustan hajuja. Minun on pakko myöntää, että Kalamarkkinat ovat yksi vuoden lempitapahtumistani täällä Tampereella. Jo pienestä asti olemme perheeni kanssa kyseisillä markkinoilla käyneet ja monen monta muikkuannosta on iskän kanssa tullut yhteisesti tuhottua.

IMG_0883 IMG_0879 IMG_0859IMG_0885

Jos siis hieman erilainen ravintolakokemus kiinnostaisi näin syksyisen sunnuntain kunniaksi, kannattaa suunnaksi ehdottomasti ottaa Laukontori. Annoksia saa napattua torilta myös mukaan, jos kolea ilma tai väentungos lähinnä houkuttelevat pysymään sisätiloissa. Tampereen päivä on muutakin ohjelmaa pullollaan. Moniin museoihin on tänään ilmainen sisäänpääsy ja Pyynikin näkötorniinkin pääsee tänään kipuamaan veloituksetta. Siinä muutama vinkki ajankuluksi!

IMG_0913

Psst. Ja kaverit hei, älkää unohtako, että muutama teistä pääsee lämmittelemään pian leffateatteriin, kun kuuma leffalippuskaba päättyy jo tänään klo 21:00!

// It was all about the fish yesterday! Laukontori, a marketplace here in my home town Tampere, was full of delicious meals made of fish. One of my favourite happenings here in Tampere definitely. Look at those dishes, so good!


Posted in ruoka and tagged , , , by NOORA.