ESIRIPPU AUKEAA JÄLLEEN

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
Tampereen Työväen Teatteri

hamlet tampereen työväen teatteri hamlethamlet tampereen työväen teatteri

Tiedätte kuinka rakastan sitä tunnetta. Kaikki alkaa kalenteriin kirjoitetusta merkinnästä, johtaa asukokonaisuuden valitsemiseen, lopulta jännittyneeseen tunteeseen vatsanpohjassa. Kun takin jättää narikkaan, hankkii käsiohjelman, kiipeää pitkät portaat lämpiön puolelle ja tiirailee kiivaasti ympärilleen, josko väkijoukon seasta tunnistaisi tuttuja kasvoja, ollaan jo lähellä h-hetkeä. Tuttujen kanssa vaihdetaan nopeasti kuulumiset, toivotellaan toisillemme hyvää iltaa. Lipusta tarkastetaan kääntyäkö seuraavien portaiden jälkeen vasemmalle vaiko oikealle ja aletaan pälyillä kohti seinällä olevaa kelloa. Joko pian? Lasi vettä, kurkkuakin alkaa kuivata. Pian ihmismassa alkaa valua ovista kohti tapahtumien ydintä, lipuntarkastajille hymyillään ja vastataan kiitos lämpimiin tervetulotoivotuksiin. Vielä hieman portaita, kohti oikeaa riviä, rivin poikki, ihmisten juhlakenkiä väistellen, ”anteeksi, anteeksi, anteeksi” pyydellen. Oma paikka. Onhan matkapuhelin varmasti äänettömällä? On se. Onhan? Vielä varmistus. Valot himmenevät. Esirippu aukeaa.

Tätä. Tätä tunnetta minä rakastan.

Minun syksyihini on poikkeuksetta kuulunut teatteri. Tänä vuonna kaikki, kuten hyvin tiedämme, on kuitenkin ollut epävarmaa. Siksi en voikaan sanoin kuvailla, kuinka onnellinen aalto pyyhkäisikään ylitseni, kun näin läheisen bussipysäkin mainostaulussa kuvan Hamletista. Teatterisyksy alkaisi kaikesta huolimatta.

hamlet tampereen työväen teatteri

Ennen kaikkia näitä epävarmuuden tuntemuksia, osallistuin alkuvuodesta pressitilaisuuteen, jota en unohda ikinä. Sen sijaan, että lehdistö olisi ohjattu totutusti paikoilleen katsomoon, päädyimmekin istumaan Suurelle näyttämölle katetun illallisen ääreen. Kun yhtäkkiä viereisen pöydän äärestä nousi livebändin säestämänä laulaen seisomaan Hamlet, aloin jo tuona hetkenä odottamaan alkuvuoden pimeydessä syksyä. Kun kuuntelin, kuinka suurella rakkaudella ja intohimolla ohjaaja Otso Kautto tulevaa musikaalia kuvaili, kiinnostus tuohon ikivanhaan, mutta aikaa kestävään tarinaan heräsi entisestään. Olemme enää parin viikon päässä siitä hetkestä, kun tuolla samaisella lavalla rock-musikaali Hamlet näkee päivänvalon.

Millainen isänsä haamun riivaama nuorimies lavalla nähdäänkään? Kun Hamlet palaa kotiin isänsä hautajaisiin ja löytääkin itsensä yhtäkkiä viettämässä äitinsä häitä hänen avioituessaan Hamletin isän pikkuveljen kanssa, epäilykset murhasta heräävät. Hamlet, tuon elinvoimainen ja kunnianhimoinen nuorimies, on kokenut vääryyttä ja haluaa korjata nuo epäkohdat.  Nuoren miehen kasvutarinaa vie nimiroolissa eteenpäin Saska Pulkkinen. Eeva Kontun säveltämä musiikki tulee takuuvarmasti myös näyttelemään lavalla yhtä päärooleista yhdessä Hamlet and His Gravediggers-bändin kera. Rock-musiikki yhdistettynä visuaaliseen maailmaan, kehonkieleen ja Hamletiin tekstinä takaavat sen, että lavalla tullaan näkemään jotakin ainutlaatuista, ennennäkemätöntä. Minä sain tästä kaikesta maistiaisia jo pressitilaisuudessa, enkä malttaisi enää odottaa pääruokaa. Tiesittekö, että musikaalilla on  Maija Vilkkumaa ja Ismo Alanko rokkikummeina? Minulla on sellainen tunne, että pölyttyneistä pääkalloista tullaan pyyhkimään pölyt.


ARVONTA:

Yhteistyössä Tampereen Työväen Teatterin kanssa, arvon tätä postausta kommentoineiden kesken kaksi lippupakettia lahjakortteina. Kummankin lahjakortin arvo on 106 euroa ja lahjakortin voittaja voi käyttää sen valitsemaansa Tampereen Työväen Teatterin näytelmään. Lahjakortteja arvotaan 2 kpl ja arvonta suoritetaan samaisena päivänä, kun Hamlet saa ensi-iltansa, 5.9.2020.

EDIT:// Lahjakortit on arvottu ja Työväen Teatteri ottaa yhteyttä voittajiin. Lämmin kiitos kaikille osallistuneille ja upeaa teatterisyksyä!


hamlet tampereen työväen teatteri

Tänä syksynä teatterissa käymiseen liittyy muutakin, kuin kutkuttavan odottavaa tunnetta siitä, mitä lavalla tullaan näkemään. Tampereen Työväen Teatterissa on huolehdittu turvallisuusasioista vastuullisesti, ja esimerkiksi alkusyksyn näytäntöihin ei myydä kuin puolet katsomopaikoista turvavälit huomioonottaen. Mikäli et tunne oloasi terveeksi, teatteri joustaa, ja saat siirrettyä lippusi veloituksetta toiseen ajankohtaan. Pirkanmaan Sairaanhoitopiirin ohjeistuksen mukaisesti, TTT suosittaa myös oman, tai Lippumyymälästä ostetun kasvomaskin käyttöä teatterissa. Narikat eivät ole käytössä, ja niin kovin paljon on myös kiinni meistä itsestämme; halailua ja kättelyä tulisi välttää, lähimaksua suosia ja huolehtia hygieniasta. Ja kuten uutisista saimme eilen lukea, 500 henkilön rajoitus on  tapahtumissa edelleen voimassa.

Myönnän, en ole lukenut Hamletia, vain selaillut tuota äitini Torontosta ostamaa tiiliskiveä Shakespearen kootuista teoksista. Enempää en aiokaan siihen edes perehtyä. Istun syksyllä teatterinpenkkiin, maski kasvoillani, kokemaan elämystä. Jotakin sellaista, mitä en ole ikinä ennen silmieni edessä nähnyt.

// Hamlet-musikaalin pitkähihaisia puseroita ja t-paitoja voit ostaa teatterin Lippumyymälästä.

Liput Hamletiin ja muihin Tampereen Työväen Teatterin syksyn esityksiin pääset hankkimaan tästä.


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.