KAPPAS, TULIPAS HYVIÄ!

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

porkkkanasämpylät reseptiporkkanasämpylät

Voi pojat, on se vaan jännä kuinka tällainen kotona oleminen saakaan kummallisia asioita aikaiseksi — se saattaa jopa innostaa leipomaan!

En ole vielä ikinä ennen tehnyt uudessa kodissamme pullaa tai sämpylöitä itse, mutta nyt  vihdoin tuli sen aika, kun bongasin kuivakaapista vehnäjauhopussin, jonka viimeinen käyttöpäivä alkoi uhkaavasti ja syyttävästi lähestyä. Kaivoin vanhasta reseptikirjastani esiin sämpylöiden ohjeen, päätin tuunata sitä hieman hunajalla ja edellispäivän lounaalta jääneellä porkkanaraasteella ja ryhdyin hommiin.

Tuli niin hyviä, että ihan itsekin ihmettelin.

sämpylä resepti

Näin valmistat takuuvarmasti herkullisia sämpylöitä ja yllätät leipomistaidoillasi itsesikin.

Sekoita astiassa yhteen 2 dl punaista maitoa ja 4 dl vettä. Murenna joukkoon 25g hiivaa, lisää 1 tl suolaa (käytin itse hienonnettua merisuolaa) ja luraus luomuhunajaa. Sekoita ja ala lisätä joukkoon vehnäjauhoja 12 dl verran. Vaivaa taikinaksi ja lisää lopussa joukkoon 2 dl porkkanaraastetta tai hienonnettua porkkanaa. Anna taikinan turvota reilu tunti ennen sämpylöiksi pyörittelyä, tätä varten tarvitset vielä hieman vehnäjauhoja pöydälle ripoteltavaksi. Ennen uuniin laittamista sämpylöiden päälle voi ripotella unikonsiemeniä, kaurahiutaleita tai vaikkapa juustoraastetta.

Paista sämpylöitä uunissa 240 asteessa noin kaksikymmentä minuuttia niin, että kuori muuttuu rapeaksi ja sämpylöiden pinta ruskettuu.

Tiedättekö sen fiiliksen, kun juuri uunista tulleen sämpylän päälle sipaisee ison nokareen voita ja tietää kohta nauttivansa kahvin kanssa maailman parhaan välipalan. Niinpä, leipomaan siitä!

helppo sämpyläresepti

 


Posted in ruoka and tagged , by NOORA.