SYLVI & HELENE

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Mitä sinä luet juuri nyt? Olen viettänyt alkuvuoden Sylvin ja Helenen kera, kirjasta toiseen vaihdellen, malttamattomana kiirehtinyt kohti teosten loppuja ja sitten haikeana todennut lopulta kirjojen päättyneen aivan liian nopeasti. Kaksi täydellistä teosta, kaksi kirjaa, jotka voisin ahmia vaikka heti uudelleen. Johanna Venhon Ensimmäisestä naisesta ja Rakel Liehun Helenesta oli siis välittömästi vinkattava myös teille, rakkaat lukutoukkailijaystäväni.

Selailin joulun alla useampaan otteeseen joululahjaostoksilla kirjakaupoissa Venhon kirjaa. Sylvi Kekkosesta kertova kirja kiehtoi kovasti, mutta takaraivoni sopukoissa oli aavistus siitä, että saattaisin saada tämän joulupaketista. Ja niinhän siinä lopulta kävi, äitini ja isäni olivat ostaneet tämän minulle lahjaksi ja samaisen kirjan olivat meinanneet paketoida minulle myös Matti ja Matin äiti. Läheiseni tuntevat kirjamakuni jo erinomaisesti! Tämä kirja hurmasi heti ja vei lukijan mukanaan kesäiselle mökkireissulle. Kekkosen varjossa elänyt Sylvi lähtee teoksessa Katerman mökin rauhaan etsimään omaa kirjailijanääntään, kun taas toisaalla teoksen sivuilla, kuvanveistäjä Renvall tekee kaikkensa, jotta Sylvin muotokuva kuvaisi tuon tunnetun naisen eri ulottuvuuksia tarkasti ja totuudenmukaisesti. Tarina on kiehtova, eikä kirjaa malta laskea käsistään.

Heleneä on jäljellä vielä muutaman luvun verran. Myönnän ostaneeni kirjan juuri nyt siksi, että teoksen pohjalta tehty elokuva on trailerillaan herättänyt mielenkiintoni, mutta suorastaan hävettää todeta, että en ole tätä yhdestä suosikkitaiteilijoistani kertovaa kirjaa lukenut jo aiemmin. Ehkä juuri siksi olenkin ahminut kirjaa nyt niin suurella innolla kitusiini ja odotan jo innolla sitä hetkeä, kun istahdan elokuvateatterin penkkiin katselemaan elokuvan. Oi kunpa se täyttäisi odotukseni.

Nyt katoan kuitenkin hetkeksi työhuoneeni uumeniin täyttelemään toista lahjaksi saamaani kirjaa, uutta kalenteria, jonka kanteen lahjanantaja oli painatuttanut jopa nimeni. Paperikalenteri on asia, josta en tule ikinä luopumaan. En ikinä osaisi elää pelkän kännykänkalenterin varassa – kuinka voisin muka täyttää sen piirroksillani, yliviivauksilla ja tarroilla!

Mutta kerrohan, mitä sinä luet juuri nyt?


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.