KORKEANPAIKANKAMMOINEN MAJAKAN HUIPULLA

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

*PR-MATKA / Yhteistyössä: Visit Saaremaa, Visit Estonia,
Tallink Suomi & WHY NOT PR.


MEKKO TOKMANNI  TEKONAHKATAKKI ZARA
SUKKAHOUSUT AARRE  KENGÄT SOWHAT

ASUKUVAT : Anna-Maria Arjasto


Kyllä, tälläkin huipulla tuuli!

Eiffel-torni, Näsinneula, mitä näitä nyt on. Näin korkeanpaikankammoisena olen pistänyt merkille, että miltei jokaisessa matkakohteessa on jokin k-o-r-k-e-a maamerkki, jonne on pakko kiivetä, vaikka portaita kivutessa perhosten joukkio pörräisikin mahanpohjassa. Valitsen mieluummin hetkellisen jännityksen kuin vuosikausia kalvavan harmituksen siitä, että jotakin hienoa jäi kokematta. Kuten Empire State Building New Yorkissa. Nyt voin hyvillä mielin lisätä valloitusteni joukkoon myös Itämeren korkeimman majakan. Sõrven majakka kohoaa 52 metriin ja ylöspääseminen vaati 248 portaan porrastreenin, maisemat Latviaan asti olivat sen sijaan kaiken vaivannäön ja hermoilun arvoiset.

Matkamme varrelle osui valtavasti kiinnostavaa nähtävää. Matkanjärjestäjät olivat taidokkaasti koonneet ohjelmaamme Saarenmaan parhaita paloja ja käynti Sõrven majakassa oli yksi omista lempikohteistani, kyllä, korkeudesta huolimatta. Saarenmaan luonto on aivan omaa luokkaansa ja eteläisimmässä kärjessä oli esillä myös saaren linnustoa. En ole ikinä nähnyt niin paljon joutsenia samassa paikassa! Paikka onkin myös lintubongareiden suosiossa. Rannikkoa pitkin kävellessä saattoi bongailla lintujen lisäksi myös kasviston helmiä ja kauniita kiviä – toki oma kokoelmanikin jälleen kasvoi! Tämä jos mikä on sellainen paikka, jossa sielu kirjaimellisesti lepää meren vaahtopäitä katsellessa ja raikasta ilmaa nuuhkiessa.

Viikonlopun jäljiltä koen olevani taas monen monta kokemusta rikkaampi. En tiedä olisinko tullut koskaan lähteneeksi Saarenmaalle ilman tätä reissua, odotuksia kun minulla ei juurikaan tästä saaresta etukäteen ollut. Myönnän, että en edes tiennyt paikasta kuin sen, että sen luonto on vailla vertaistaan. Kuinka kaunista ja ainutlaatuista voikaan olla näinkin lähellä Suomea. Aina ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan, mutta Saarenmaan vuoksi kannattaa merimatkakin tehdä. Yksi matkan varrella tapaamistamme paikallisista kiteyttikin ajatukseni hyvin:

”Keskellä ei mitään, on jotain.”

Tuntosarvet kannattaa siis aina pitää ylhäällä ja mieli avoinna uusille seikkailuille. Uusia kokemuksia viikkoosi!


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.