ÄLÄ PURE MUA

Jaloissani on tällä hetkellä miltei toistakymmentä melkoiseksi paukamaksi paisunutta ötökänpuremaa, jotka ovat matkamuistoja kesäretkiltämme. Ikään kuin ötökät ja pörriäiset oikein tietäisivät, että olen yliherkkä puremille ja tikkaavat minut piruuttaan täyteen reikiä! Koska historiaani kuuluvat niin ötökänpuremista paisuneet imusolmukkeet kuin tulehtuneet ja antibiootin vaatineet paukamatkin, pyrin mahdollisuuksien mukaan välttämään ötököiden kanssa hengailua. Tänä vuonna ne kuitenkin tuntuvat löytävän luokseni, vaikka pysyisin sisätiloissa ja siksipä päätinkin vinkata parista erinomaisesta tuotteesta, jotka helpottavat ainakin hitusen pistojen kutinaa ja ärsytystä. Muita ötökkämagneetteja linjoilla?

Koska en halua edes tietää, millaiseksi paisuisi ihollani ampiaisenpisto, otin ilolla vastaan parvekkeellemme äitini virkkaaman ”valepesän”, jonka tarkoituksena on siis saada ampiaiset uskomaan, että tänne ei kannata pesäänsä alkaa väkertää, alue on jo varattuna. Ampiaiset ovat tehneet kolmena vuonna peräkkäin pesänsä parvekkeenkattomme yläpuolelle, mutta tämän pallon tultua kuvioihin, näistä pörriäisistä ei ole ollut partsilla haittaa. Samalla idealla toimii myös suodatinpussista tehty pesä, tosin tämä meidän versiomme on mielestäni huomattavasti suloisempi. Toki kannan laukussani aina myös mukana kyytabletteja, jos pörriäinen pääsee puraisemaan yllättäen.

Mutta muilta pistoilta en olekaan sitten välttynyt. Jouduin juuri viikolla käymään apteekissa ja löysin kuin löysinkin kutinaa lieventävän Etono-puikon, joka lieventää sisältämällään antihistamiinilla niin ärsytystä kuin kutinaa ja punoitustakin. Huomasin, että tämä toimii erinomaisesti, jos sitä levittää pistokohtaan välittömästi piston jälkeen. Vanhoille pistoille siitä ei omalla kohdallani ollut juurikaan apua. Suuremmille ja jo laajalti punottaville pistoksille auttoi sen sijaan Dermosilin Cooling After Bite, jonka roll-on viilensi puremakohtaa, ja helpotti välittömästi kutinaa. Täydellinen tuote käytettäväksi juuri ennen nukkumaanmenoa, jotta ärsytys ei vaikuta yöuniin.

Taisteleeko joku muu samanlaisten kesäongelmien kanssa? Kommenttiboksiin saa ehdottomasti jättää omat vinkkinsä hyviksi havaituista tuotteista!


Posted in and tagged by NOORA.