HEINÄKUUN HERTTAISIN MEKKO

Vaatekaapissani on kaksi sellaista mekkoa, jotka pelastavat minut aina vaatekriisiltä. Ne käyvät niin arkeen kuin juhlaankin, ja asustamalla ja yhdistelemällä suosikkimekoillani kulkee niin talvella kuin helteelläkin. Täydellisiä joka tilanteen ja sään mekkoja! Viime viikolla vaatehuoneeni rekille tiensä löysi kuitenkin kaunokainen, joka suloisuutensa ansiosta nousi heti parhaaksi mekkokaverikseni. Se on lempiväriäni, vaaleansinistä, siinä on kauniita yksityiskohtia ja hurjan kaunis kukkakuviointi ja taskut (!!), ja mikä parasta se on juuri sellainen mekko, jonka yllään kantaminen tuntuu kunniatehtävältä. Se saa minut kirmailemaan onnellisena kukkaniityillä tai juhlimaan aamuun asti kesähäissä.

Tähän väliin muutama hurraa-huuto kietaisumekoille! Hurraa, hurraa! Ne ovat äärimmäisen käteviä käyttää ja vyön ansiosta mekon saa istumaan ylle täydellisesti. Tässä mekossa on myös säädettävät olkaimet, jotka voi sitoa selästä ristiin tai suoraan. Monipuolinen mekko sopii kaiken kukkuraksi monen kokoiselle. Se on kooltaan onesize ja ainakin omaan M-kokoiseen kroppaani se mukautui vyön ja olkaimien avulla erinomaisesti. Ja hei, samaista mekkoa löytyy myös mustana!

Mekko on tamperelaisen Pietamon käsialaa ja jo pari vuotta sitten alkanut yhteistyömme sai nyt jatkoa, kun Pietamo antoi minulle tämän kauniin sinikukallisen mekon lahjaksi. Nostan aina iloiten ja ihastellen kotimaisia osaajia esiin ja kuinka sydäntä lämmittääkään, että täällä meidän Mansessa on tällaisia putiikkihelmiä. Vuonna 2016 perustetun vaatemerkin uusi mallisto ihastuttaa allekirjoittanutta kovin ja tämän ihanan kesämekon helmat hulmuavat ylläni tänä kesänä taatusti vielä useasti.

Sen lisäksi, että olen helmat hulmuten ihastellut uutta kukkamekkoani, olen kiirehtinyt viime päivinä paikasta toiseen. Sain myös hurjan siivousvimman, mikä osoittautui melko haastavaksi asiaksi helteiden keskellä. Työhuoneeni alkaa kuitenkin pian olla järjestyksessä ja vaatii enää pientä viilausta ollakseen taas työskentelykelpoinen. Viime aikoina tuo huone on ollut pikemminkin varasto ja työt on tehty keittiön pöydän ääressä. Nyt siihen on luvassa kuitenkin muutosta, kun sekä tietokone että ompelukone löytävät omat paikkansa ja työskentelyergonomiakin on taas kohdillaan.

Haaveenani on vielä löytää kaunis rekki, johon ripustaa esimerkiksi näissä kuvissa nähdyn mekon kaltaisia aarteita. Näin kauniita vaatekappaleita ei millään haluaisi piilottaa vaatekaappiin. Minä palaan siis projektini ääreen hikoilemaan ja toivotan kaikille ihastuttavaa kesäpäivän jatkoa. Muistakaahan ulkoiluttaa kukkamekkojanne!


Posted in and tagged , by NOORA.