LOMAILEVA LUKUTOUKKA : 4 KIRJAVINKKIÄ!

P2268709

Lukeminen ja loma ovat vähän kuin paita ja peppu. Viimeistään lomalla sitä ehtii kaivaa esiin sen kirjapinon, joka on työkiireiden keskellä ehtinyt kerääntyä yöpöydällesi. Nyt on aikaa ja mikä onkaan parempi tapa hörppiä lomapäivän iltapäiväkahvia kuin kirjan kera. Nämä opukset ovat nyt itselläni työn alla.

Eve Hietamiehen Yösyöttö on lukuvuorossa pinossani ensimmäisenä. Kiinnostukseni herätti tuo leffakansi ja nähtyäni samaisen elokuvan trailerin, päätin hankkia kirjan lomalukemiseksi. Leffa on edelleen näkemättä, mutta kirjaa olen kolunnut jo puoleen väliin asti ja voisin sanoa olevani koukussa. Lempeän lupsakkaa lomalukemista, nokkelaa kielenkäyttöä ja tarina, jonka haluat kuulla loppuun.

Agatha Christien Murder on the Orient Express on edennyt käsissäni jo puoleen väliin ja vaikka olenkin samaisen kirjan lukenut jo suomeksi ja muistan suurin piirtein, kuinka juoni etenee, alkuperäiskielellä kirjoitettuna kirja on vielä hitusen mukaansatempaavampi. Agatha Christie on yksi kaikkien aikojen suosikeistani, yksikään lukemani dekkari ei ole ollut pettymys. Sen sijaan olen kuullut monesta suusta, että kirjaan perustuva leffa on ollutkin sitten aivan surkea – äh, toivottavasti en tule pettymään!

Toki muumifanin lomalukemiston joukkoon pitää kuulua myös hieman Tovea. Viesti kokoaa yhteen Toven novellitaidetta ja juuri siksi tämä kirja sopii erinomaisesti meille, joilla silmäluomet alkavat nuokkua nopeastikin lukiessa. Lyhyet tarinat ovat kuin iltasatuja aikuisille, juuri sopivan mittaisia ennen kuin Nukku-Matti nappaa kainaloonsa. Psst! Huomasin juuri, että samainen pokkari maksaa Adlibriksellä tällä hetkellä vain 2,90€ (ei mainoslinkki)! Tämä tiedoksi jos kaipaat lomalukemista.

Aaah, ihanaa häähömppää! Lindsey Kelkin Ikuinen morsiusneito (*saatu) kertoo 31-vuotiaasta Maddiesta, joka ei vielä ole marssinut alttarille. Morsiusneitona hän kylläkin pääsee toimimaan kontrolloivalle bridezillalle. Juuri tällaista lomalukemisen pitää olla! Sopivan hömppää höpöhöpöä, joka vie mukanaan ja tarjoaa loistavan tilaisuuden ripustaa aivot narikkaan.

Mikä kirja sinulla on juuri nyt luettavana?

P2268713


Posted in and tagged by NOORA.