YÖKUKKUJAT, TÄÄLTÄ TULEE KALLE-KANI!

Minun oli saatava eräs satukirja käsiini kuultuani, että tämä maailman myydyin iltasatu nukuttaa iltakukkujat hämmästyttävän nopeasti!

Ruotsalaisen käyttäytymistieteilijän Carl-Johan Forssen Ehrlinin meditatiivinen Kani joka tahtoi nukahtaa-nukutussatu (Otava) on niittänyt mainetta ja kunniaa maailmalla, joten tätä oli testattava. Ja minähän testasin. Toisinaan nukahtaminen nimittäin tuottaa tässäkin taloudessa päänvaivaa ja mikä olisikaan rentouttavampi ja mukavampi tapa nukahtaa kuin oman kullan lukiessa iltasatua. Matti otti haasteen vastaan ja tarttui satukirjaan. Ostin kirjan jo kuukausi sitten, joten testilukuja on ehditty suorittaa jo useampia. Emme vieläkään ole päässeet sivua nro kahdeksan pidemmälle. Tai siis viimeistään siinä vaiheessa minä olen nukahtanut. Matti jo eilen kysyikin, että enkö voisi sinnitellä hereillä edes sivulle nro 10 asti, jotta hän saisi tietää mitä tarinassa tapahtuu.

Mutta miten on; nukuttaako Kalle Kanin satutuokio jopa tuon pienen pörröisen otuksen? ;)

Kirjan aloitussivulta löydät ohjeet siitä kuinka kirjaa tulisi lukea. Osa tekstistä luetaan nimittäin eri äänenpainolla tai tavallista hitaammin, jotta nukutussadusta saa kaiken irti ja kirjan vaikutus tehostuu. Tarinahan on siis vallan leppoisa (..ainakin sivulle 8 asti.. :D), joten se soveltuu niin lasten kuin aikuistenkin nukuttamiseen. Olen melko vakuuttunut siitä, että jotakin taikaa tässä tarinassa on. Löytyypä kirjan lukuohjeistuksesta myös varoitus siitä, että kirjaa ei saa lukea ääneen autossa, jottei kuski vaan nukahda.

Nukkukaa hyvin!

enkku2

This rabbit helps you to get some sleep so fast, that it’s almost annoying! My boyfriend has read me this book, ”Rabbit who wants to fall asleep”, many times, but guess what? I have fallen asleep before we reach the page number 8 every single time! I want to know what happens to this little fellow! All in all, it’s an amazing bedtimestory.


Posted in and tagged , , by NOORA.