PILVISSÄ LEIJAILLEN

Tiedättekö sen leikin, jota leikitään kesäisin taivasta tuijotellessa? Makaat nurtsilla ja yläpuolellasi lipuvat pilvet muistuttavat yksi toisensa jälkeen sinua jostakin. Toinen on mielestäsi koiran muotoinen, toinen on kuin kesäauringossa sulava pehmis ja hei, tuo tuolla on kuin merihevonen. Tällä leikillä ei taida olla virallista nimeä, mutta kaikki sitä varmaankin ovat joskus leikkineet. Minä viimeksi viime viikonloppuna äidin kanssa, kun kinastelimme siitä, oliko yläpuolellamme leijuva pilvi Snoopyn muotoinen.

Siksi olikin hieman hassu sattuma, että olin juuri äitini kanssa liikenteessä, kun törmäsin tähän Peng + Hu Hirameki Clouds-kirjaan. Tämä kirja on täynnä kuvia pilvistä ja voit itse piirtää niille ääriviivat.

Ostin kirjan Ateneumin museokaupasta ja jo parin päivän aikana meillä käyneet vieraat innostuivat raapustamaan kirjaan oman kädenjälkensä. Kirjasta tulikin ikään kuin vahingossa vieraskirja. Sohvalla istuessaan voi hetken aikaa pomppia hattaraisten pumpulipallojen päällä ja inspiroitua hauskanmuotoisista pilvenhattaroista.

Every sky’s an inspiration,
Every cloud floats free,
Unlock your imagination,
Draw what you see.

Aluksi mietin, että kirjaa olisi hauska täyttää aina merkkipäivinä tai sitten iltaisin aina piirrellä yksi pilvi ennen nukkumaanmenoa. Mutta vieraskirjana tämä toimii paremmin kuin hyvin. Pian poutapilvitaivas on täynnä kauniita muistoja.

Kauniita unia, pilvihattaroiden kuvia.


Posted in and tagged , by NOORA.