TUNTEMATON & POTILAS

PA168211

Onnistuin hankkimaan itselleni painavaa luettavaa juuri sopivaan hetkeen. Haahuilin perjantaina Hulluilla Päivillä kuin haamu konsanaan, enkä lopulta kiikuttanut Akateemissa kassalle kuin yhden teoksen. Väinö Linnan Tuntemattoman Sotilaan, teoksen, jota en ole vielä koskaan lukenut.

Miksikö ostos osui oikeaan hetkeen? Kun tällainen elohiiri laitetaan lääkärin määräyksestä pariksi päiväksi sohvan pohjalle lepyttelemään flunssaa pois, hiirellä on oltava edes jotain tekemistä päikkäreiden välille. Koska räkää täynnä oleva pää ei nauti nyt koneella olemisesta, Linnan kanssa on mukava viettää aikaa. Ja tuota tiiliskiveä ei ihan heti lue kannesta kanteen. Toivottavasti flunssa kaikkoaa ennen kuin kirja on luettu.

Myönnän toki, että ensi-iltansa ensi viikolla saava elokuva innosti minut tähän hankintaan, mutta kun kirja löytyi vielä WSOY-klassikot Suomi 100 vuotta-kokoelmasta, ostopäätös oli sinetöity. Satavuotiaan Suomen kunniaksi on ehdottomasti otollinen aika minunkin lukea tämä klassikko. Klassikot-sarja on myös siitä spesiaali, että kukin kirja on numeroitu. Tätä Tuntematonta Sotilasta on painettu 2000 kappaletta, ja oma opukseni on numero 255. Napatkaahan tästä talteen kiva lahjaidea vaikkapa syksyllä valmistuvalle ylioppilaalle tai synttäreitään juhliville sankareille.

PA168221PA168218 PA168224 PA168217

Tiedättekö ne sellaiset kirjat, jotka tuntuvat ikään kuin aarteilta? Sellaisilta, joita ei edes malta heti ahmia kitusiinsa, etteivät ne vaan heti loppuisi? Tämä kirja on sellainen. Klassikko, jonka jokaisen sanan haluaa lukea ajatuksella. Siksi olemmekin Epun kanssa keskittyneet myös niihin päikkäreihin ja toipumiseen. Puolikuntoisena paikasta toiseen juokseminen ei ollut fiksua, ja kroppa olikin lopulta sitä mieltä, että on syysflunssan aika. Olen todella malttamaton sairastamaan. Nyt pitäisi vaan oppia, että joskus on aivan ok lukea kirjaa sohvan pohjalla viltin alla nenäliinavuoren vieressä. Haluan lukea kirjan loppuun ennen kuin käyn katsomassa elokuvan. Tarkoituksenani on tosin mennä leffaan jo ensi viikolla, joten saapi nähdä kuinka urakkani siihen mennessä etenee..

Mutta nyt kysymys kuuluukin – joko sinä olet lukenut Tuntemattoman?

PA168225 PA168222 PA168227 PA168228


Posted in and tagged , , by NOORA.