”EI SE VARMAAN HAITTAA, ETTET OO NÄHNY NIITÄ EDELLISIÄ LEFFOJA”

Kyllä se itseasiassa vähän haittas.

Uhrautuvainen poikaystäväni suostui nimittäin deitikseni leffateatteriin katsomaan Matkijanärhen toista osaa, ja raukkaparka joutui nopeasti ennen leffaa lukaisemaan Wikipediasta läpi, mistä koko leffasagassa on edes kyse. Hetken aikaa tyyppi nimittäin oli luullut, että olemme katsomassa Outolintu-leffan jatko-osaa, joten pieni Wikipedia-tietopläjäys ei ollut ollenkaan pahitteeksi.

Itse olin ehtinyt odottaa tätä leffaa jo kauan, ja Nälkäpeli on oikeastaan ensimmäinen leffakimara, jonka jokaisen elokuvan olen käynyt katsomassa leffateatterissa. Kirjat olen kahlannut läpi jo aikoja sitten, mutta mielestäni tarina on toteutettu valkokankaallekin niin hyvin, että leffat eivät ole ainakaan spoilanneet hyvää lukuelämystä.

curiousnoora

Cine Atlaksessa pidin sitten Matille pienen Nälkäpeli-koulutuksen ja istuimme odottavin mielin mukaviin penkkeihin.

Joo morjesta.

Leffa alkoi ja olin hetken aikaa itsekin ihan pihalla. Katniss heräilee paikasta X kurkku kipeänä ja meikäläinen joutuu oikein kaivelemaan muistilokeroitaan saadakseen juonenpäästä kiinni. Ensimmäiset 15 minuuttia olin aivan varma siitä, että Matti lähtee kohta kävelemään ulos salista, mutta ehei, mies näytti olevan aivan koukussa. Huh.

Leffa oli erinomainen päätös ja itse tykkäsin siitä kovasti. Ihan en viimeiselle kohtaukselle lämmennyt, mutta kokonaisuudessaan päätösosa täytti kyllä odotukset. Leffan jälkeen tiedustelin myös Matin mielipidettä, ja hän oli vakuuttunut siitä, että haluaa edellisetkin osat katsoa vielä jossain vaiheessa läpi.

Seuraavaksi meidän täytyy tosin ehdottomasti käydä katsomassa Tenavat-leffa. Meinasin jo nimittäin käydä kassalta kysymässä, että ”saanhan, saanhan, saanhan tuon Eppu-julisteen sitten, kun sitä ei tarvita”. Juuri tuollainen se meidänkin Eppu on.

Ottakaa siis ihmeessä viikonloppuna suunnaksi leffateatterin mukavat penkit. Matkijanärhi on ehdottomasti näkemisen arvoinen reilun kahden tunnin spektaakkeli. Ja raahatkaa huoletta ne poikaystävätkin matkassanne mukaan.. ;)

Ja hei te, jotka olette nähneet leffan, mitä tykkäsitte?

enkku2

Have you already seen the Hunger games: Mockingjay Part 2? We went to see it last weekend and I really liked it, it was the perfect ending for this exciting and adventurous moviesaga. Even Matti liked it, even though he hadn’t seen the other Hunger Games-movies at all.


Posted in and tagged , by NOORA.