ROADTRIP LUKIJAN VINKKAAMAAN PAIKKAAN

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

yltä ja altayltä ja altayltä ja alta nancy holt


COLLEGE UHANA DESIGN  FARKKUSHORTSIT VERO MODA
TENNARIT SO WHAT   LAUKKU SALMIAK STUDIO /*saatu


yltä ja alta maisemateos

Kuten tiedätte, minä rakastan roadtripejä. Ne kuuluvat meidän perheemme kesään. Jo pitkään blogini matkassa seurannut lukijani sufy (terkkuja sinne! <3) jätti minulle heinäkuun alussa kommentin, jonka ansiosta löysimme aivan uuden kohteen kesäiselle roadtripille:

”Ottakaa lähikohteeksi Yltä ja alta -taideteos, jonne pääsee itsekin sukeltamaan ylle ja alle. Matkan varrella kauniita peltomaisemia. Ei ole pitkä matka Tampereelta. Moni ei edes tiedä tuosta kohteesta!”

Kuten sufy arvelikin, en ollut itsekään kuullut tästä paikasta koskaan aikaisemmin, joten näpyttelin tieni välittömästi Googleen kommentin luettuani. Nähtävyys vaikutti niin kiinnostavalta, että se lisättiin välittömästi kesän roadtrip-listalle.

roadtrip kohde suomiuhana design vaaleanpunainen college

Yltä ja alta on siis Hämeenkyrössä sijaitseva Nancy Holtin maisemataideteos parinkymmenen vuoden takaa. Teos niitti mainetta ja kunniaa ilmestyttyään, ja onpa sitä kutsuttu jopa yhdeksi maailman merkittävimmistä maataiteen teoksista. Vuodet tekivät kuitenkin teokselle hallaa, ja se ei vuosien varrella ole välttynyt ilkivallaltakaan. Rapistuminen oli valitettavasti nähtävissä myös meidän käynnillänne. Alue on kaunis, kuin Teletappimaahan astuisi, mutta aikaa nähneestä teoksesta löytyy muun maussa graffiteja ja viheralueet ovat päässeet täysin villiintymään. Kävellessäni teosta kohti en voinut olla harmittelematta sitä, etten ole päässyt näkemään sitä loistossaan!

Yltä ja alta-teoksen ideahan on nerokas. Pääset kulkemaan betonitunneleissa paikasta toiseen ja  kiipeämään polkuja pitkin huipulle. Epäilen paikalla olleen myös jonkinlaisen kastelujärjestelmän, josta maassa nähtävillä oli erilaisia kasteluletkuja ja altaiden kaltaisia alueita. Veikkaisin kuitenkin lasten viihtyvän teoksen ääressä edelleen hyvin, sillä piilosta sen tunneleissa olisi ainakin hauska leikkiä. Ja onpa valtavalla alueella järjestetty myös erilaisia tapahtumia kuten konsertteja!

Meille maisemataideteokseen tutustuminen toimi erinomaisena kävelylenkkinä. Olimme paikalla nimittäin kahdestaan ja innostuin ikuistamaan asunikin tässä persoonallisessa maisemassa. Kiitos vielä sufylle erinomaisesta roadtrip-vinkistä; mitä kaikkea lähiseuduilta löytyykään kun vaan tietää mitä etsiä! Lisää vinkkejä saa jättää kommenttiboksin puolelle.


Posted in muoti and tagged , by NOORA.