HYVÄ KAHVI YHDISTÄÄ

Bella-blogit, kaupallinen kampanja

hyväkahviyhdistää

Ilta alkoi jo hämärtyä, kun mökin tuvassa leijaili kahvin tuoksu. Kahvivieraaksi odotettiin erästä tärkeää miestä, joka pian saapuisi luokseni juomaan kupin kahvia ja vaihtamaan kanssani ajatuksia.

Kuka tuo oranssiin pukeutunut mies sitten olikaan, joka pian jo saapuikin kahvipöytäämme metsäpolkua pitkin? Sain Bellablogien ja OBH Nordican kampanjan kautta tehtäväksi kutsua kahvitteluseurakseni henkilön, jonka elämä, tavat ja ajatukset poikkeaisivat mahdollisimman paljon omistani. Yhdistäisikö hyvä kahvi kaksi erilaista henkilöä? Kahvihetken mahdollistivat OBH Nordican mintunvihreä Legacy-kahvinkeitin ja KeepCupin kätevät mukit, jotka keräsivät kovasti kehuja myös vieraaltani.

Niinpä kaadoinkin pian kuppeihin höyryävän kuumaa kahvia ja astelimme yhdessä vieraani kanssa raikkaaseen syysilmaan nauttimaan kupilliset kahvia.

hyväkahviyhdistää

Vieraani, Herra K., on täydellinen vastakohta minulle, suurkaupunkilaishiirelle, joka harvoin pakenee betoniviidakosta kiirettä karkuun maaseudulle. Herra K. sen sijaan on asunut Pohjanmaan lakeuksilla koko ikänsä. Mittari näyttää jo yli 75 vuotta ja lapsiakin tälle charmantille herralle on kertynyt useampia. Hän ei tarvitse toimivaa nettiliittymää saadakseen aikansa kulumaan, vaan päivän polttavat uutiset katsotaan tekstitv:ltä sitten kun ehditään. Tämä maanviljelijä kuluttaa nimittäin mieluummin aikaansa luonnon helmassa kuin neljän seinän sisällä. Nytkin hän on saapunut kahvitauolle suoraan metsän siimeksestä. Siinä missä minä tallaan pitkin kaupungin katuja korkkareissani, hän kuuntelee metsäpoluilla saappaat jalassa luonnon ääniä ja rytmittää vuotensa töiden mukaan. Keväällä aika kuluu traktorissa peltoja kylväen, syksyllä sato kerätään talteen.

Huomasimme pian, että elämämme poikkeavat toisistaan kuin yö ja päivä. Hän herätti kertomuksillaan ja omalla elämäntavallaan minussa kuitenkin suuren kunnioituksen tunteen ja yhteinen sävel löytyi jo ensimmäisen kahvihörpyn myötä. Arvostamme molemmat kovaa työntekoa, ahkeruutta ja periksi antamattomuutta. Pyrimme omiin tavoitteisiimme samanlaisella intensiteetillä ja teemme töitä haaveittemme toteutumiseksi.

Siinä me seisoimme rinta rinnan, Herra K. ja kaupunkilaishiiri, kahvimukit käsissämme. Toisen käsi saattoi olla hieman varttuneempi ja töitä tehneen näköinen, toinen sen sijaan puristi 50 vuotta nuoremmalla kädellään kynnet punaisiksi lakattuina tuore kihlasormus sormessaan omaa mukiaan. Niin tai näin, kerran jos toisenkin sanoimme yhteen ääneen:

”Onpa hyvää kahvia.”

hyväkahviyhdistää hyväkahviyhdistää

Ikään tai sukupuoleen katsomatta, hyvä kahvi tuo yhteen parhaimmillaan ventovieraatkin kahvipöydän ääreen. Legacy on suunniteltu meille vaativille kahvinystäville, joille hyvä kahvi on kaikki kaikessa. Se on tärkeä hetki kiireisiin aamuihin, se on hetki ystävän kanssa, se on tapa irtautua arjesta. Ja parhaimmillaan se on myös mintunvihreä sisustuselementti, joka ilahduttaa meitä keittiön pöydällä. Legacy on saanut jopa Kultainen Papu-laatumerkinnän toiminnallisuutensa ansiosta. Tämä jos mikä kertoo siitä, että tällä keittimellä keitetään herkullista kahvia.

Keittimessä on myös kalkinpoistotarpeen ilmaisin ja automaattinen virrankatkaisu. Sekin erinomainen ominaisuus niitä kiireisiä aamuja ajatellen, kun työpöydän ääressä alat pohdiskella sitä, muistitko lainkaan sammuttaa kahvinkeitintä.. Legacy-tuotesivulta voit käydä lukemassa lisää tästä upeasta uutukaisesta.

hyväkahviyhdistäähyväkahviyhdistää

Vaikka yhteinen kahvihetkemme sujuikin mukavasti ja löysimme keskusteluistamme paljon yhdistäviä tekijöitä, yhdestä asiasta emme päässeet koskaan yksimielisyyteen. Nimittäin siitä, mikä jääkiekkojoukkue voittaa tänä vuonna Suomen mestaruuden. Jäipä siis juteltavaa vielä seuraavaankin kertaan.

Pian Herra K.:n oli aika lähteä jatkamaan metsäretkeään. Evääksi täytin hänen kuppinsa mustalla kahvilla ja halasin tuota lempeää miestä sydämellisesti. Tämä kahvihetki piirtyi sydämeeni ikuisiksi ajoiksi.

hyväkahviyhdistää

enkku2

Good coffee brings people together. Read more about OBH Nordica’s Legacy Coffee Maker here!


Posted in and tagged , , , by NOORA.