UITTOTUNNELISSA

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

uittotunneli

Kesälomaseikkailumme huipentuivat eilen todella mielenkiintoiseen Tampere-kohteeseen, kun olin kuullut huhuja, että uittotunnelin kesäkahvilasta saisi äärimmäisen hyviä lättyjä.

Pispalan uittotunnelin kesäkahvila sijoittuu upeaan miljööseen Näsijärven rannalle. Vanha uittotunneli sijaitsee aivan kahvilan nurkilla ja voisin kuvitella tunnelin kiinnostavan nähtävyytenä niin historianystäviä kuin tamperelaisia muutenkin. Hurjan pitkä tunneli yhdistää järvet toisiinsa ja kävelemällä tunnelin päästä päähän voit kävellä näppärästi järveltä toiselle. Vuonna 1968 valmistunutta tunnelia ei ole käytetty tukinuittoon Näsijärvestä Pyhäjärveen, vaan tunneli on toiminut lähinnä veneiden kuljetustunnelina.

Mielettömän hieno kohde, jossa mielikuvitus pääsee valloilleen ja Indiana Jonesit ja Lara Croftit heräävät eloon.
Mutta entäpä ne kahvilan lätyt sitten? Huhut herkullisista kesäherkuista eivät olleet virheellisiä, vaan superherkullinen lätty hillolla ja kermavaahdolla (3,5e) oli just niin hyvää kuin odotinkin sen olevan. Särkänniemi-reissuun tai kesäköröttelyyn tällä seudulla kannattaakin siis ehdottomasti yhdistää piipahdus kahvilassa. Ja hei, hurjapäille samaisella paikalla on tarjolla vesiskootteriajeluakin!

 Joko uittotunneli kahviloineen oli teille entuudestaan tuttu juttu?enkku2

Yesterday we were sightseeing in my hometown Tampere and it was time to go and check out this historical place and eat some pancakes. I love Tampere during the summer. You can find so many interesting places just around the corner!


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.