HEI MUUMIT NYT PIDETÄÄN RUOTSI SIISTINÄ

CURIOUSER & CURIOUSER | sisustus

pidä ruotsi siistinä

Ja tästähän mukista ei sitten kahvia juoda.

Arabia pisti taas jokin aika sitten muumimukifanaatikkojen sukat sekaisin ilmoittamalla, että muumimukivalikoima kasvaa tänä vuonna parilla spesiaalimukilla. JOITA EI MYYDÄ LAINKAAN SUOMESSA. Juuri, kun rillimukigate alkoi jäädä historiaan, alkoivat mukikeräilijät suunnitella risteilyä Ruotsiin saadakseen käsiinsä tämän keräilyharvinaisuuden.

Kyllähän siinä alkoi sydän läpättää tälläkin suunnalla, kun ajatuskin siitä, että tämä vaaleanpunainen herkku jäisi hankkimatta alkoi puristaa kurkussa. Sen jälkeen hengittelinkin sitten hetken syvään ja istahdin Googlen äärelle. Eikä minun lopulta tarvinnutkaan lähteä merta edemmäs muumimukiostoksille. Håll Sverige Rent-muki löytyi kuin löytyikin Scandinavian Design Centeriltä. Ja siinä se nyt nököttää. Minun hyllylläni. Muki, josta ei tulla ikinä juomaan kulaustakaan.

Välillä ihmettelen itsekin, että miksi ihmeessä minä näitä oikein keräilen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håll Sverige Rent-, eli Pidä Ruotsi Siistinä-muki on kuitenkin ajatukseltaan varsin herttainen. Arabia on valmistanut nimittäin mukin yhdessä Håll Sverige Rent-säätiön kanssa, ja jokaisesta myydystä mukista lahjoitetaan 15 kruunua säätiölle, joka toimii paremman ympäristön puolesta. Vuoden 2015 aikana kampanja pyrkii siihen, että lapsille opetetaan ympäristötietämystä sekä välitetään infoa siitä, kuinka kukin voi omalta osaltaan suojella sitä. Mukin kuvitus on napattu Tove ja Lars Janssonin Pelasta Itämeri-kampanjan kuvituksesta ja sanomattakin on selvää, että tämä iki-ihana ja ”vanhanaikainen” kuvitustyyli iskee minuun (..tässä kohtaa voisin sanoa pari valittua sanaa uudesta Pikkumyystä ja Nuuskamuikkusesta).

Oman mukini tilasin Scandinavian Design Centeristä ja annan raikuvat aplodit heidän toimitukselleen! Muki tuli viikossa perille ja se oli pakattu niin hyvin, että toheloinkaan postipate ei olisi mukia saanut kuljetuksessa rikottua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pidetään Ruotsi siistinä, eiksje?

enkku2

Let’s keep Sweden clean! The new Moomin-mug is all about environment and keeping Sweden clean. It is sold only in Sweden and obviously I just had to have it to my collections. I think it’s so adorable. But no way, no-one is allowed to drink from this treasure! ;)


Posted in sisustus and tagged , , by NOORA.