DIY : HUIVITTAAKO?

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ennen kuin alat lukea tätä tutoriaalia tai käyt penkomassa sopivia lankoja esiin lankakoristasi, varmistathan ennen sitä, että sinulla ei ole a) pissahätä, b) nälkä tai c) jano. Tämä neuletyö sitoo sinut nimittäin noin puoleksitunniksi sohvannurkkaan ja voin kertoa, että ei ole kovin helppo homma näistä kahleista pissahädän vuoksi irtautua. Mutta kunhan nuo edellämainitut tarpeet on täytetty, voit klikata itsesi katsomaan tämän videon (klik!).

Kun olet katsonut videon, olet todennäköisesti saanut jo ideasta kiinni ja hoksannut, että millaisesta huivista on kyse. Itse kolusin läpi useammankin erilaisen ohjevideon huivin tekemisestä, mutta tuo oli niistä ehdottomasti selkein ja paras. Huivia tehdessäni pidinkin tietsikalla videota päällä ja seurasin sen ohjeita pilkuntarkasti kohta kohdalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Käsinkutominen on hauskaa, eikä ollenkaan niin haastavaa miltä homma saattaa kuvien perusteella näyttää. Et tarvitse huivia tehdessäsi kuin kaksi kerää lankaa. Voit unohtaa puikot kaappiin. Tarkista kuitenkin kuinka paljon lankakerissäsi on lankaa; itse tein huivini lankakeristä, joissa lankaa oli n. 45 m. Nuo kerät riittivät tuubihuiviin, jota ei saa kaksin kerroin kaulan ympärille laitettua. Jos siis haluat huivistasi pidemmän, valitse kerät, joissa lankaa on 60-80 m. Langan tulee olla myös melko paksua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun huivi on halutun pituinen, se päätellään käsin. Myös päiden yhdistäminen hoituu ilman neulaa, kun pujottelet jäljelle jäänyttä langanpäätä silmukoiden läpi. Kun jutun ideasta pääsee kartalle, tämä huivi valmistuu kuin valmistuukin jopa 30 minuutissa. Täydellinen DIY-idea meille, joille isojen neuletöiden tekeminen tuntuu ylitsepääsemättömän tylsältä haasteelta! ;)

Hoksasitteko idean? Voin toki heittää yhden tekemäni huivin arvottavaksi myös Facebookin puolelle jos haluatte!?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

| C&C BLOGLOVINISSA | | C&C BLOGILISTALLA | | C&C FACEBOOKISSA |

IN ENGLISH : All you need is thirty minutes and soon you’ll have a new scarf for the winter. Check out this video!


Posted in muoti and tagged , by NOORA.